Phillip Schofield Beeld © Getty Images

Presentator Phillip Schofield 'alles kwijt' na affaire met jongere collega

2 juni 2023 15:58

Presentator Phillip Schofield is naar eigen zeggen 'alles kwijt' nadat hij abrupt was gestopt met de Britse talkshow 'This Morning' vanwege een eerdere affaire met een jongere collega. De 61-jarige vreest dat zijn televisiecarrière voorbij is, vertelt hij in zijn eerste interview over het schandaal. "Ik moet in de verleden tijd praten als ik het over televisie heb en dat breekt mijn hart", zegt tegen de BBC.

"Ik heb iets heel verkeerds gedaan en ik heb er consequent over gelogen"

Eerder deze maand kondigt de presentator aan na ruim twintig jaar te stoppen met het ITV-programma. Later vertelt hij dat dit komt vanwege de affaire die hij heeft met een jongere, mannelijke collega. De verhouding vindt plaats voordat Phillip in 2020 uit de kast komt terwijl hij nog getrouwd is met zijn vrouw Stephanie. Zender ITV heeft een onafhankelijk onderzoek naar de kwestie aangekondigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Affaire reden onverwacht vertrek Phillip Schofield bij The Morning Show

De verhouding noemt Phillip Schofield een 'grote' fout. "Ik had dat niet moeten doen." De situatie raakt hem erg. "Ik zie niets anders voor me dan zwartheid, verdriet, spijt, wroeging en schuld. Ik heb iets heel verkeerds gedaan en ik heb er consequent over gelogen."

Volgens Phillip is de man tijdens de affaire twintig jaar oud en hadden ze een paar keer seks in een periode van enkele maanden. De presentator zegt dat dat met wederzijdse instemming is gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tv-programma This Morning uitgezonden vanuit Buckingham Palace

Hoewel de Brit denkt dat het minder een 'schandaal' zou zijn geweest als hij een affaire had gehad met een vrouw, snapt hij dat er vraagtekens worden gezet bij de machtsverhouding tussen hem en de collega. "Dat vind ik een hele legitieme vraag", zegt hij. "Het zit niet in mijn aard om zo te zijn, maar het kan natuurlijk wel worden opgevat als machtsmisbruik. Maar zo voelde het op dat moment niet."