Beeld © AVROTROS

Familie Jansen uit Ik Vertrek geeft update over Franse droom

5 juni 2023 08:29

Huis en haard opgeven voor een nieuw bestaan in het buitenland, ga er maar aanstaan. De familie Jansen, bekend van 'Ik Vertrek', durft het aan. Met vijf dochters en een beperkt klusbudget vertrekken ze naar Frankrijk. Hoe gaat het nu met hun onderneming in de Bourgogne?

"We zijn hier gelukkig en genieten nog steeds van de verrassingen die de dag brengt"

Twee jaar geleden is de zevenkoppige familie Jansen neergestreken in het gehucht Marcigny. Daar hebben ze een eeuwenoud chateau gekocht dat moet dienen als chambre d' hotes en gites. Zoals dat wel vaker gaat - kijk maar eens naar de eerste afleveringen van Chateau Meiland - gaat zo'n verbouwing niet zonder slag of stoot. Daarom is het hoog tijd voor een update van Ray, Margriet en hun dochters.

"Het is hard werken, lange dagen, op en af met de seizoenen en maximale inzet om er een succes van te maken. We zijn hier gelukkig en genieten nog steeds van de verrassingen die de dag brengt", vertelt het stel op de website van AVROTROS. "Er gebeurt altijd wat. Iedereen zet zich in om er een succes van te maken. De zomer staat voor de deur, en we zijn klaar voor ons eerste zomerseizoen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het met de Spaanse droom van de familie Wesseloo uit Ik Vertrek?

De familie droomt van één ding: van hun bedrijf een succes maken. Daarvoor zetten ze alles op alles, ook al betekent het dat ze er een baan naast moeten nemen. "Het nemen van een baan ernaast is tijdelijk, we zijn naar Frankrijk gekomen om zelf te ondernemen. Zodra de inkomsten het enigszins toelaten zullen we daarvan afscheid nemen en ons volledig richten op ons eigen bedrijf. Werken is een manier om te integreren en de taal te leren, maar er zijn nog meer manieren."

Niet alleen de financiën zijn een prioriteit, ook aansluiting zoeken bij de gemeente en de regio Bourgogne. "Zo zijn wij lid geworden van ‘Amis des Arts’, een regionale vereniging die zich inzet voor behoud en ontwikkeling van cultuur voor jong en oud", zegt het stel.

"Om op deze manier de lokale samenwerking te vinden en te versterken maakt het leven hier levendig en boeiend. Sinds het afgelopen halfjaar zijn de twee jongsten, Josephine en Isabelle, aangesloten bij een koor. Daar treffen ze weer andere kinderen en kunnen ze spelenderwijs de taal leren, maar vooral plezier hebben door te zingen. Ook Ray is lid van een koor, gezien de vele Franse feestdagen moeten ze regelmatig ceremonies bijwonen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van pannenkoekenrestaurant in Gambia naar 'Spaanse nachtmerrie': zo gaat het nu met Theo en Jolanda uit Ik Vertrek

Ondertussen gaat het klussen gewoon door. Twee kamers zijn inmiddels in bedrijf en de laatste voorbereidingen voor de camperplaatsen - zes plekken met een fraai uitzicht op de Loire-vallei - zijn getroffen. "De eerste reacties zijn hartverwarmend; de mensen zijn hartelijk, verrast en gaan met een blij gevoel weer verder met hun reis. Wij bieden ze mooie, ontspannende culturele dagen of een tussenstop op hun reis naar het zuiden, maar vooral een blijvende herinnering."

De basis voor hun gezin en hun startende onderneming is gelegd, maar het project blijft een 'meerjarenplan'. "Over vijf jaar willen we hier nog steeds zijn en hopen we veel gasten te mogen ontvangen in onze chambre d’hôtes, camperplaatsen, gîtes en tiny houses. Stap voor stap verder en vooral genieten van het leven hier in Frankrijk en dit te delen met onze ouders en familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zijn Manuel en Nicole uit Ik Vertrek nog altijd gelukkig op Bonaire?

De herhalingen van Ik Vertrek zijn iedere zaterdag rond 21.45 uur te zien op NPO 1. De afleveringen kijk je terug via NPO Start. Lees hier de hele update van de familie Jansen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!