Jeroen Pauw Beeld © Marlies Wessels

Gemengde reacties op argumenten legalisering drugs Jeroen Pauw

10 augustus 2023 22:19

Jeroen Pauw (62) is donderdagavond te gast in 'De Oranjezomer' en valt meteen met de deur in huis als talkshowhost Hélène Hendriks (43) hem vraagt naar zijn drugsgebruik, iets waar de presentator in het verleden al eerder bijzonder openhartig over is. "Het is gewoon lekker en ook niet zo ongezond. (...) Alcohol, met name tabak, is veel verslavender", stelt hij. Maar niet iedereen is het met hem eens.

"Ik was altijd iemand die nieuwsgierig was"

Later in de uitzending komen Hélène en Jeroen nog even terug op het onderwerp als ze het hebben over het legaliseren van drugs, iets waar Jeroen groot voorstander van is. Hij kan zelf een aardige lijst afvinken. XTC, spacecake, coke, ketamine, MDMA, wiet, hasj, speed en paddestoelen: Jeroen heeft het allemaal geprobeerd. Dat hij daarmee ook het drugscircuit in stand houdt, daar is hij zich maar al te goed van bewust. De presentator is echter van mening dat tabak en drank nog veel verslavender en ongezonder zijn, en dat is wél gewoon legaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw wil dagelijkse talkshow van Eva Jinek niet overnemen

"Ik ben 45 jaar geleden begonnen (…) het zijn genotsmiddelen en als je jong bent - laat ik voor mezelf spreken - dan zegt iemand: heb je dit al geprobeerd? En ik was altijd iemand die nieuwsgierig was", vertelt Jeroen over zijn gebruik. "Ik heb er wel plezier aan beleefd." 

Als Jeroen vervolgens aan Hélène vraagt hoe het bij haar zit, biecht ze op 'nog nooit' drugs te hebben gebruikt. "Helemaal niks, saai eigenlijk hè." Veel kijkers vinden dit echter helemaal niet zo 'saai', en zijn geen voorstander van het legaliseren van drugs. Jeroen Pauw kan dan ook rekenen op wat gemende reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw: 'In oktober meer duidelijkheid over toekomst Op1'

Hélène is vrijdag voor het laatst te zien met De Oranjezomer. Maandag zijn de heren van Vandaag Inside weer terug.

Rob Goossens weet meer over salaris in nieuw contract Vandaag Inside-trio

03:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!