De vier koppels uit Het Spaanse Dorp: Zarra Beeld © RTL

Koppels trappen af met wilde plannen in Het Spaanse Dorp: Zarra

28 augustus 2023 07:57

Olé: het nieuwe seizoen van 'Het Spaanse Dorp' is van start gegaan! In de eerste aflevering van 'Het Spaanse Dorp: Zarra' zondagavond leren de kandidaten elkaar voor het eerst kennen tijdens een borrel in het huis van Raymond en Bianca. Naast hun gezamenlijke opdracht om Casa del Premio te verbouwen, zijn de stellen benieuwd naar elkaars toekomstplannen om het Spaanse dorpje Zarra weer op de kaart te zetten. Die blijken elkaar mooi te kunnen aanvullen. Iets met liters bier...

"Volgende week komt er 800 liter bier aan"

Na een gezamenlijke toast op het Spaanse avontuur, stellen de koppels de plannen die ze voor Zarra in petto hebben aan elkaar voor. Melissa bijt het spits af en vertelt over de business die ze met Bastiaan wil opzetten. "Volgende week komt er 800 liter bier aan dat we in Nederland al hebben gebrouwen en dat willen we hier gaan verkopen." Het idee voor een bierbrouwerij klinkt Raymond als muziek in de oren: "Zet maar neer. Komt goed!" zegt hij verwijzend naar de hoeveelheid ruimte in zijn huis.

Melissa vraagt zich af wat Matthew en Sabrina van plan zijn, waarna Matthew toelicht: "Wij willen een bed & breakfast gaan opzetten met een camperplaats." Hij voegt enthousiast toe: "We zitten eigenlijk vol met ideeën." Ook Jaap en Jochem hebben meerdere plannen, waaronder het opzetten van een bakkerij. Jochem komt zelf uit een bakkersfamilie en omdat er in Zarra een bakker met pensioen is gegaan, kan het stel een belangrijk gat opvullen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maak kennis met de deelnemers van Het Spaanse Dorp: Zarra

Sabrina voelt zich al helemaal thuis tussen de koppels: "Bier, stokbrood, ik voel al helemaal Brabantse gezelligheid", zegt ze lachend. Na het horen van de plannen van Jaap en Jochem ziet Melissa al een heuse samenwerking voor zich met de mannen. "Van het restproduct van bier kun je brood bakken, dus het zou natuurlijk perfect zijn als we dat samen kunnen doen", stelt ze voor.

Raymond en Bianca delen als laatsten hun creatieve plan om kook- en kunstworkshops te gaan geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met Wijnand en Thysa van Het Spaanse Dorp?

Deze vier stellen laten alles achter voor Spaanse droom

02:36

Met een bierbrouwerij, bed & breakfast, broodbakkerij en kook- en kunstlessen is één ding zeker: de koppels zijn vastberaden om hun Spaanse droom een opsteker te laten zijn voor Zarra. Na het zien van de andere kandidaten concludeert Matthew: "De groep bestaat uit totaal verschillende mensen, maar ik vind dat wel mooi." Sabrina voegt toe: "Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen." 

Hoe het allemaal gaat aflopen met de vier koppels en hun wilde plannen, zie je iedere maandag om 20.30 uur in Het Spaanse Dorp: Zarra bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!