Matthew en Melissa Beeld © RTL

Verhitte discussie in Het Spaanse Dorp: Zarra eindigt in tranen: 'Grote schreeuwlelijk'

28 augustus 2023 21:32

Al in de tweede aflevering van 'Het Spaanse Dorp: Zarra' nemen heftige emoties de overhand tijdens een vergadering tussen de koppels. Matthew heeft van dorpsbewoners iets gehoord wat hem niet lekker zit en gooit het in de groep. Hoewel hij denkt dat het een juist moment is om dit aan te kaarten, eindigt de discussie in tranen.

"Jij moet even oppassen met je grote schreeuwlelijk"

Tijdens een bespreking tussen de koppels valt Matthew meteen met de deur in huis. "Er zijn Spanjaarden naar ons toegekomen die zeggen dat Bastiaan en Melissa hier al twee kant-en-klare contracten hebben liggen om bier te brouwen."

Deze verdenking maakt een hoop emotie los bij Melissa: "Ik schrik hier echt van. Wij hebben 20.000 euro moeten lenen." Volgens haar klopt de verdenking ook niet. "We hebben nog niks geregeld", vertelt ze. In Nederland laten zij en Bastiaan hun bier brouwen bij een gecertificeerd brouwer en daar hebben ze inderdaad papieren voor. Melissa legt in tranen uit hoe het zit: "Daarmee is niet gezegd dat we dat hier mogen verkopen, absoluut niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met Wijnand en Thysa van Het Spaanse Dorp?

Matthew probeert rust in de brouwerij te brengen: "Ik denk dat we dan ook heel erg moeten opletten wat er gezegd wordt." Hij ontfermt zich over Melissa. "We kunnen het beter tegen je zeggen, dan dat de verhalen rondgaan." Toch is hij geschrokken van haar reactie: "Ik vind het wel heel klote dat Melissa daar zo gevoelig voor is, daar kennen we elkaar te kort voor. Het was ook echt niet de bedoeling om Melissa zo verdrietig te maken", aldus Matthew.

Jaap komt even later terug op de uitspraak van Melissa: "Iedereen heeft dingen moeten opgeven." Dan wordt het Melissa te veel en verlaat ze verdrietig de ruimte. Ze deelt haar emotie met Bianca, die direct achter haar aanloopt. "Jullie hebben nog een vermogen in Nederland, wij hebben dat niet", verdedigt Melissa zich.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olé! Na Polopos keert Het Spaanse Dorp terug op de buis

Ondertussen probeert Bastiaan de discussie af te ronden: "Fijn dat je 'm opengooit. Laten we elkaar vertrouwen." Ook Bianca doet haar best om Melissa gerust te stellen: "Je moet je niet laten kennen." Melissa raapt dan ook haar moed bij elkaar en keert terug naar de groep. "Sorry, dit is een reactie van mij. Ik ben gewoon heel snel geëmotioneerd", vertelt ze. Hoewel de ruzie nu opgelost lijkt, begint deze pas wanneer Matthew zijn frustratie richting Bianca aankaart: "Dat Bianca komt vertellen dat het van ons kinderachtig is, dat gaat er bij mij niet in." "Een slecht moment", verbetert Bianca hem. Maar ze worden het er niet over eens.

De verwijten vliegen over de tafel en wanneer Raymond er door Jaap bij betrokken wordt, gaat het hem te ver: "Jij moet even oppassen met je grote schreeuwlelijk." Ze proberen het nog uit te praten, maar dan knapt er iets bij Raymond. Hij slaat op tafel en verlaat de ruimte. "Dit had ik al verwacht van hem", aldus Matthew. Hij gaat achter Raymond aan en maakt hem duidelijk dat dit 'de laatste waarschuwing was'. "Alles wordt hier verdraaid", verzucht Raymond. Maar voor Matthew is het einde discussie: "We waren goed met elkaar, maar je zoekt het nu maar uit met je leidingen en alles. Ieder voor zich nou."

Hoe nu verder? Het Spaanse Dorp: Zarra zie je elke maandag om 20.30 uur bij RTL 4.

Vergaderpunt leidt tot verhitte discussie

03:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!