André van Duin, Ilse DeLange, Nasrdin Dchar Beeld © ANP

BN'ers roepen in uitzending massaal op te doneren voor Marokko

15 september 2023 22:17

Bekende Nederlanders hebben in de speciale uitzending 'Samen voor Marokko' opgeroepen om te doneren via Giro 6868. Onder anderen Ilse DeLange (46), André van Duin (76), Nasrdin Dchar (44) en Hans Kraay jr. (63) deden een oproep voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

"Wat er in Marokko is gebeurd, is onvoorstelbaar"

Ook Anita Witzier, Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Humberto Tan en Martine van Os waren in de boodschap te zien. "Wat er in Marokko is gebeurd, is onvoorstelbaar", begint Ilse. "Dit zijn momenten dat ik voel hoe Marokkaans ik ben", aldus Nasrdin.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inzamelactie Najib Amhali voor Marokko staat op 900.000 euro

Volgens Humberto spreken de beelden voor zich en is doneren daarom noodzakelijk. "U weet zelf wel waarom, als je de beelden ziet", zegt hij. "Wat nou als dat ons zou gebeuren, dan is het antwoord snel gevonden toch?", zegt Anita.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Najib Amhali stuurt samen met goede doelen vrachtwagens naar Marokko

Met de uitzending op NPO 1 willen BNNVARA en de VPRO de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap in Nederland steun geven. Er is muziek van Numidia en Nick Schilder, aan tafel zijn cabaretier Najib Amhali, burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en acteur/schrijver Abbie Chalgoum aangeschoven.

Nederland komt massaal in actie voor slachtoffers aardbeving Marokko: 'Schade is enorm'

06:53