Maxime Meiland en Vivé Beeld © SBS6: Chateau Meiland, 18 september 2023

Erica Meiland geen ster in oppassen: 'Vivé is van de trap gevallen'

18 september 2023 22:34

Het is weer een chaos in huize Meiland. In de gloednieuwe aflevering van 'Chateau Meiland' bewijs Erica (60) maar weer hoe lastig het is om op kinderen te passen. Wanneer Maxime Meiland (27) Vivé en Claire een middagje bij hun oma laat, krijgt ze al snel een verontrustend belletje van Erica...

"Vreselijke oma ben ik eigenlijk"

De hele aflevering lopen de irritaties al hoog op tussen Erica en Maxime. Erica wil graag dat haar dochter wat meer taken in het huis uitvoert, maar Maxime heeft haar handen vol aan haar kinderen. Wanneer Maxime haar vraagt om even op de kinderen te letten zodat ze wat spullen kan spoelen, besluit Erica toch dat ze het zelf gaat doen. "Ik ben niet zo'n oppas. Hier krijg je meer voldoening van. Zit een begin en een eind aan. En met kinderen heb je dat niet. Vreselijke oma ben ik eigenlijk." Oma Erica is namelijk meer van de handen uit haar mouwen steken: "Ja, weetje als toch beiden moet gebeuren en ik mag kiezen dan zeg ik: nou, laat mij maar even spoelen dan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland sneert naar ex-huisvriendin Caroline na nieuws over boek: 'Heeft geld nodig'

Uiteindelijk krijgt Maxime haar moeder toch zo ver om eventjes op te passen. Samen met Martien en Montana gaat ze naar het tuincentrum. Toch is er van een ontspannen middagje tussen de geraniums geen sprake. "Oh, mama belt", roept Maxime. Wanneer ze haar telefoon opneemt, ziet ze dat haar dochter Vivé in tranen is. "Vivé is van de trap gevallen", zegt Erica. Maxime is niet blij: "God. Mama, meen je dat nou?!" Ook Martien is niet onder de indruk van Erica's oppaskunsten: "Zij kan ook niks he? Ze kan niet oppassen." Wanneer Maxime Erica vraagt hoe ze dit heeft kunnen laten gebeuren, legt ze uit dat het waarschijnlijk komt omdat Vivé sokken aan heeft. "We gingen samen de trap op en toen is ze eraf gevallen." Ze belooft vanaf nu beter op te letten. 

Maxime heeft er echter niet veel vertrouwen in. "Ik wist het. Ja, het klinkt heel lullig hoor. Daarom zei ik niks vanochtend, maar ik maak me dan toch zorgen als die kinderen bij mijn moeder alleen zitten. Die let namelijk niet op, want die denkt: ik ga het onkruid doen en zo. (...) Nou, het is echt ongekend." Gelukkig is de kleine Vivé er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. 

De kijkers hebben echter medelijden met de kinderen van Maxime. 'Kunnen die kinderen niet bij die vent van haar blijven?' vraagt iemand zich af. Een andere kijker denkt dat ze beter een betaalde oppas kan regelen. Daar is deze Twitteraar het mee eens: 'Je krijgt toch medelijden met die twee kleine kinderen. Is helemaal geen tijd voor. Waarom dan geen oppas regelen?'

Bekijk hier de aflevering terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Erica Meiland afgeknapt op Chantal Janzen: 'Kraamt onzin uit'

En geld voor oppassen heeft ze zeker, want de redactie heeft onderzocht hoeveel Maxime verdient aan onder andere Chateau Meiland: 

Eigen Huis & Fortuin: Hoeveel verdient Maxime Meiland aan Chateau Meiland?

05:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!