al draagt een aap een gouden ring

Televizier-Ring Gala 2020: nog even over de verblindende outfits

© ANP

Britt Dekker (28) presenteerde ook dit jaar samen met Maik de Boer (59) de Rode Lopershow voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala. Het evenement zag er wegens de coronamaatregelen wel anders uit, zo waren er minder mensen uitgenodigd.

© ANP

Ruim 1,8 miljoen kijkers zagen donderdagavond hoe 'Over Mijn Lijk' er met de felbegeerde prijs vandoor ging. Het BNNVARA-programma versloeg met 63 procent van de stemmen favoriet 'Beste Zangers' en 'Nick, Simon & Kees: Homeward Bound'.

© ANP

Voor Tim Hofman (32) kon de avond al niet meer stuk. Hij won ook de Televizier-Ster voor Beste Presentator en zijn YouTube-programma '#BOOS' werd uitgeroepen tot Beste Onlinevideoserie.

© ANP

Vorig jaar mocht hij nog een prijs uitdelen, dit jaar was Bram Krikke (26) zélf genomineerd voor de Televizier-Ster Talent. Helaas greep hij mis en ging hij zonder beeldje naar huis.

© ANP

Miljuschka Witzenhausen (35) was dit jaar voor het eerst genomineerd en meteen in een indrukwekkend rijtje naast Chantal Janzen (41) en Eva Jinek (42). Hoewel ze helaas met lege handen naar huis ging, was ze wel de ster van de avond in haar prachtige jurk van Edwin Oudshoorn.

© ANP

Vanwege de coronacrisis vond de uitreiking plaats in een bijna leeg Carré in Amsterdam. Daarom zat niet het volledige team van ‘Beste Zangers’ in de zaal. Emma Heesters (24) was wél van de partij - en hoe!

© ANP

André van Duin (73) was naast de categorie Presentator ook voor een Televizier-Ster Acteur genomineerd. Samen met Angela Schijf (41) en Elise Schaap (38) zat hij te duimen voor de felbegeerde prijs, maar uiteindelijk won Elise voor het tweede jaar op rij.

© ANP

Chantal Janzen maakte donderdagavond een statement met een goud mondkapje. De 41-jarige won de Televizier-Ster voor Beste Presentatrice voor de zesde keer, een record. Dat voelt toch wel een beetje vreemd, zei ze tijdens haar speech. "Het is raar om recordhouder te zijn. Je voelt je ook gewoon een beetje bezwaard, zal ik eerlijk bekennen. Maar het is geen juryprijs, ik heb niet op mezelf gestemd."

© ANP

Voor Martien Meiland was het een topavond. De 59-jarige kasteelheer mocht de Televizier-Ster Talent in ontvangst nemen nadat hij vorig jaar de Ring won.

Het Televizier-Ring Gala is hét moment om eens flink uit te pakken. Hoewel het dit jaar een wat sobere uitvoering was, zagen de BN'ers er weer uit om door een ringetje te halen.