behind the scenes

Een kijkje achter de schermen bij dé hit van het moment: Bridgerton

© Liam Daniel/Netflix

De hele cast van de Netflix-hit kreeg voor de opnames zes weken ‘regency training’ om te leren paardrijden, op de juiste manier te dansen en natuurlijk alle etiquette te leren. Grappig feitje: tijdens de scènes in de koets werden de paarden gespeeld door medewerkers die harder en zachter moesten lopen.

© Liam Daniel/Netflix

Zowel de familie Bridgerton als de Featherington-familie hebben een eigen symbool dat je kan spotten op hun kleding. Daphne en haar familie hebben een bij, de Featheringtons hebben een vlinder.

© Liam Daniel/Netflix

Met zo’n indrukwekkende set is het niet gek dat de cast stiekem attributen probeerde mee te smokkelen. Helaas zonder succes. Volgens bronnen was vooral de kostuumafdeling behoorlijk oplettend dat alles weer veilig werd ingeleverd.

© Liam Daniel/Netflix

'Bridgerton' is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Julia Quinn. Hoewel het verhaal van Daphne Bridgerton nu tot een einde is gekomen, is er een kans dat we meer seizoenen krijgen in de toekomst. Chris Van Dusen, de showrunner van 'Bridgerton', heeft in een interview met 'Colilder' verklapt dat de serie misschien wel acht (!) seizoenen krijgt.

© Liam Daniel/Netflix

Het Bridgerton-gezin bestaat nu eenmaal uit acht kinderen en de serie is gebaseerd op acht boeken. Een tweede seizoen zou naar verluid een dieper kijkje geven in het leven van Anthony Bridgerton, gespeeld door acteur Jonathan Bailey.

© Liam Daniel/Netflix

Daniel Craig kroop voor 'No Time To Die' voor het laatst in de huid van 007. Wie zijn opvolger moet worden houdt de gemoederen al een tijdje bezig. Ook de naam van Regé-Jean Page kwam de afgelopen dagen voorbij. "Als je als Brit een beetje goed acteert, dan koppelen ze je meteen aan het 'B-woord’”, zei de acteur bij 'The Tonight Show’.

© Liam Daniel/Netflix

In een interview met 'Daily Star' vertelde Phoebe Dynevor dat ze op het puntje van haar stoel zat tijdens de steamy scènes met tegenspeler Regé-Jean Page. Hoewel ze trots is op de serie en haar familie dolgraag alles wilde laten zien, besloot ze de meer intieme stukjes toch snel door te spoelen.

© Liam Daniel/Netflix

Niet alleen het acteerwerk van de 'Bridgerton'-sterren sprong uit het oog, ook de kleding viel in de smaak. De korsetten in de serie werden gemaakt door Mister Pearl, die eerder al werkte voor Kim Kardashian.

© Liam Daniel/Netflix

Netflix heeft het tweede seizoen nog niet officieel aangekondigd, maar dat kan nooit lang meer duren!

'Bridgerton' was een kerstcadeautje van Netflix. Op 25 december kwam de serie uit en werd, mede dankzij de spannende liefdesintriges, een hit. Het historische drama is wereldwijd al door meer dan 63 miljoen huishoudens bekeken. Benieuwd hoe het achter de schermen ging? Deze foto's vertellen je het.