gekkies bij elkaar

Throwback: De cast van Loenatik nu

© ANP

Bep Brul, de nymfomane romantica, die zozeer in haar eigen persoonlijkheidsstoornis zit gevangen, dat de realiteit haar meestal ontgaat en ze alles vertaalt naar romantiek. Werd gespeeld door Karen van Holst Pellekaan. Naast acteerwerk houdt ze zich bezig met het schrijven van kinderboeken, het maken van poppen en schrijft ze scenario's. In 2006 nam zij als lijstduwer plaats op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren.

© ANP

Dokter Doolittle, die manisch-depressief is en neigt te vluchten in zijn kinderlijke genegenheid voor dieren. Gespeeld door John Buijsman. Hij treedt naast het acteren op als presentator en hij speelt in reclamespots.

© ANP

Fats, de in een rolstoel zittende, invaliditeit veinzende vreetzak. Gespeeld door Dick van den Toorn. Na zijn doorbraak bleef hij acteren en speelde hij ook in toneelstukken en musicals. Hij is ook bekend als Welles Piet van het Sinterklaasjournaal.

© ANP

Mevrouw de Haas, de psychopathische en paranoïde vrouw, kampend met een dwangmatig negatief zelfbeeld. Gespeeld door Judith Bovenberg, die niet heel erg meer in de picture is. Judith combineert het acteren met regisseren, trainen en workshops geven in communicatieve vaardigheden met theatrale interventies.

© ANP

De Majoor, die ervan overtuigd is dat hij nog steeds majoor is in het Nederlandse leger. Gespeeld door Martin van Waardenberg. Hij speelde na Loenatik nog wat rolletjes en werd cabaretier.

© ANP

Zuster ten Hoeven, de altijd zorgzame zuster gespeeld door Jacqueline Blom. Naast wat acteerklusjes speelt ze in het vaste ensemble van het RO Theater.

© ANP

Bomhoff, de directeur die het altijd druk heeft met andere zaken, zoals computerspelletjes. Gespeeld door Walter Crommelin. Hij speelde nog in verschillende films, voornamelijk kinderfilms en reclamespotjes.

Kennen we Loenatik nog? Deze Nederlandse komische televisieserie over de bewoners, verpleegster en directeur van de psychiatrische inrichting Zonnedael was van 1995 tot en met 2001 te zien bij de VPRO. Tijd om te kijken hoe het nu met de 'gekkies' is.