nostalgie

De cast van Grease 40 jaar later

© Getty Images

Danny werd gespeeld door John Travolta (64) en hij is nooit uit beeld verdwenen. Na Grease bleef hij acteren en verscheen in grote films als Pulp Fiction (1994), Swordfish (2001) en Hairspray (2007). Die laatste film was zijn eerste musical sinds Grease. Hij is ook producer.

© Getty Images

Sandy werd gespeeld door Olivia Newton-John (70) en na het succes van Grease  lukte het haar niet om nog zo’n groot succes met een andere film te hebben. Wel zette ze haar muzikale carrière, die ze voor Grease had opgebouwd, voort en scoorde in Nederland nog een nummer 1-hit met Xanadu. In 1992 werd er borstkanker bij Olivia ontdekt. Ze genas, maar in 2017 kwam de ziekte terug met uitzaaiingen in haar lage rug.

© Getty Images

Betty werd gespeeld door Stockard Channing (74) en zij koos voor een bescheiden carrière, en vervulde vooral bijrollen. Wel verwierf ze bekendheid met haar rol als Abbey Bartlet in The West Wing. 

© Getty Images

Doody werd gespeeld door Barry Pearl (68) en hij heeft na Grease vooral als gastacteur in televisieshows gespeeld. Bijvoorbeeld in Eight is Enough, Murder, Beverely Hills en 90210. Hij is ook filmproducent.

© Getty Images

Frenchy werd gespeeld door Didi Conn (67) en ze is vooral in een aantal Amerikaanse televisieshows te zien. Ook maakte ze haar opwachting in het – minder succesvolle – tweede deel van Grease, dat de weinig verrassende naam Grease 2 droeg. Ze heeft een zoon met autisme en is daarom actief in verschillende stichtingen die met autisme te maken hebben.

© Getty Images

Kenickie werd gespeeld door Jeff Conaway, die overleed in 2011 op zestigjarige leeftijd aan een longontsteking met ernstige inwendige ontstekingen. Na zijn rol in Grease speelde hij enkele bijrollen in films, en ging verder als frontman van de band 3 1/2. De laatste jaren van zijn leven worstelde Jeff met een drugs- en alcoholverslaving.

© Getty Images

Marty werd gespeeld door Dinah Manoff (62) en ze kende na Grease nog een lange carrière, die vooral in Amerika plaatsvond. Ze had rollen in Soap, Emtpy Nest en State of Grace. Voor haar rol in I Ought to Be in Pictures won ze zelfs een Tony Award. Ze speelt ook in vele toneelstukken.

© Getty Images

Jan werd gespeeld door Jamie Donnelly (71) en na Grease stopte ze met acteren voor twintig jaar. In 1998 maakte ze haar comeback in Cyrus, de tv-serie Monk en in de film Black Mass met Johnny Depp. Daarnaast werkte ze lang als acteercoach.

Jep, het is alweer 40 jaar geleden dat de Amerikaanse romantische filmmusical uit kwam. Een goed moment om eens te kijken hoe de hot shots en babes er anno 2018 uitzien.