Borstimplantaten Marijke Helwegen verwijderd

15 december 2018 09:41

Marijke Helwegen, het boegbeeld van plastische chirurgie in Nederland, is deze week flink geschrokken. Haar twee borstimplantaten, die ze vijftien jaar geleden liet zetten, lekten en moesten met spoed worden verwijderd.

"Ze waren als het ware 'ontploft'."

De lekkende protheses werden succesvol verwijderd, maar Marijke had geen behoefte aan een nieuw setje. "De behandelend arts heeft me natuurlijk gevraagd of hij nieuwe mocht implanteren. Ik heb hem toen verteld dat ik dit jaar 70 jaar zou worden en het niet zo nodig meer vond met 'lipjes getuit, borstjes vooruit' door het leven te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vliegvakantie niets voor Marijke Helwegen

Na haar ervaring wil Marijke nu andere vrouwen met implantaten waarschuwen voor de eventuele schadelijke gevolgen. "Het is belangrijk dat vrouwen met siliconenborsten zich minstens om de twee jaar in een kliniek laten controleren."

In een interview met De Telegraaf vertelt Marijke (69) over haar angstige periode. "Het is echt vreselijk wat me is overkomen. Ik werd geopereerd en de chirurg ontdekte dat beide borstprotheses flink aan het lekken waren", zegt de mediapersoonlijkheid. "Ze waren als het ware 'ontploft'. Het was één grote, vieze smurrie in mijn lijf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vermogen Marijke Helwegen naar goede doelen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!