Beeld © RTL Late Night

Olcay steunt sokkenactie Veldhuis & Kemper

23 januari 2019 15:59

Het cabaretduo Veldhuis & Kemper waren gisteravond te gast bij RTL Late Night om te vertellen over hun succesvolle inzamelactie van sokken. De twee vragen mensen die naar hun theatershow komen om drie paar schone sokken mee te nemen voor de daklozen. Tijdens het programma kreeg het stel bijval van niemand minder dan onze eigen Olcay Gulsen, die vertelde wel het een en ander te kunnen regelen.

"Zeker 1.000!"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sokkenactie voor daklozen van Veldhuis & Kemper is groot succes

Olcay vertelde gedurende het gesprek dat ze via een kennis van haar, die producent van sokken is, wel wat sokken kan regelen. Olcay denkt wel enkele duizenden sokken te kunnen loskrijgen bij deze kennis. Als gevraagd wordt om een minimum aantal zegt ze "Zeker 1.000! Als hij namelijk de sokken laat maken in het verre oosten dan gaat dat altijd met 10.000 tegelijk. Dus hij heeft altijd veel voorraad over." 

De actie is opgezet om te anticiperen op het chronische tekort aan sokken voor daklozen. De nood onder deze groep in de regio Amsterdam is volgens het duo hoog nu er een vorstperiode aankomt. De sokkenactie van het cabaretduo is een groot succes. Binnen een paar dagen hebben NH Radio en het tweetal al 2000 paar sokken voor daklozen in de regio Amsterdam verzameld. 

De cabaretiers treden komend week op in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Fans die minimaal drie paar sokken óf een slaapzak meenemen, kunnen deze dan ruilen voor een gesigneerde cd of dvd of een T-shirt van de twee komieken. Olcay vertelde bij RTL Boulevard over haar grootse sokkenplan

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Olcay Gulsen openhartig over botox

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!