Beeld © Efteling

Efteling neemt afscheid van PandaDroom

13 mei 2019 16:32

De befaamde 3D-bioscoop PandaDroom wordt vernieuwd. De Efteling-attractie krijgt een flinke make-over. Vandaag maakt het pretpark in Kaatsheuvel de naam én eerste beelden bekend.

Levensechte dieren die op het publiek afkomen, spannende wind- en watereffecten en natuurlijk de enorme boom die aan het einde van de show naar beneden stort. De Efteling-bioscoop PandaDroom is een heus begrip. Maar niet voor lang meer, want de attractie krijgt een totale metamorfose en een nieuwe naam: Fabula.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Efteling haalt racistische poppen uit Carnaval Festival

PandaDroom werd in 2002 geopend in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Efteling. Het is een theater waar een 3D-film over de kwetsbare natuur van Moeder Aarde te zien is. Tijdens de film worden allerlei 4D-effecten zoals water, geur en wind ingezet.

In de vernieuwde Fabula blijft het thema natuur de hoofdrol spelen. Omdat de ontwikkelingen op het gebied van beeld en techniek snel gaan, wordt zowel de 3D-techniek als de inhoud van de film vernieuwd. De film wordt vrolijk, spannend en iets korter: de voor- en hoofdshow zullen allebei acht minuten duren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Efteling komt met Baron 1898 escape room

De nieuwe 3D-film gaat over een beer en een eekhoorn. Het botert niet goed tussen de knorrige beer en de andere dieren, waarop Klaas Vaak besluit om hem een paar levenslessen bij te brengen. Tijdens een droom bezoeken de beer en de eekhoorn de leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Uiteindelijk weet de beer dankzij Klaas Vaak meer oog en zelfs respect te krijgen voor andere dieren.

De nieuwe show wordt geproduceerd door de Britse studio Aardman. De tien bestaande 4D-effecten die in de PandaDroom voorbijkomen – zoals water-, geur- en windeffecten – komen ook in Fabula terug. De opening van Fabula betekent het einde van de samenwerking tussen de Efteling en het Wereld Natuur Fonds.

De investering voor de remake bedraagt 3,5 miljoen euro. Naast de film wordt het restaurant, maar ook de souvenirwinkel van de Efteling op de nieuwe attractie aangepast. Het restaurant krijgt meer zitplaatsen en verse en verantwoorde vlees-, vis- en veganistische gerechten.

Benieuwd naar de nieuwe attractie? Eind 2019 opent Fabula zijn deuren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!