Amerikaanse school bant Harry Potter-boeken

3 september 2019 03:58

Een katholieke school in de Amerikaanse staat Tennessee heeft alle Harry Potter-boeken uit de bibliotheek verwijderd. Het werk van J.K. Rowling (54) wordt verbannen vanwege de vele vloeken en toverspreuken.

“Als ze door een mens worden opgelezen bestaat het risico dat er kwade geesten verschijnen rond die persoon”

Dagblad The Tennessean heeft een e-mail in handen die een pastoor van de privéschool aan de ouders van de leerlingen stuurde om de actie uit te leggen. "Deze boeken presenteren magie als iets dat zowel goed als slecht kan zijn. Dat is niet waar, maar slim bedrog. De vloeken en toverspreuken in deze boeken zijn echte vloeken en toverspreuken, als ze door een mens worden opgelezen bestaat het risico dat er kwade geesten verschijnen rond die persoon."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oproep aan fans voor hulp Harry Potter-serie

De pastoor zou in zijn mail ook hebben gemeld dat hij diverse duiveluitdrijvers in de VS en in Italië heeft geraadpleegd voor hij zijn besluit nam.

De supervisor voor de overkoepelende instelling van katholieke scholen in Tennessee laat aan de krant weten dat de katholieke kerk geen officieel standpunt heeft over de Harry Potter-boeken, maar dat de pastoor de beslissing voor een individuele school mag nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

J.K. Rowling: ‘Er komt geen Harry Potter-serie’

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!