Beeld © Amazon

Een kersthuisje voor je kat: gezellig of zielig?

04 november 2019 13:46

Met de feestdagen pakken we graag groots uit: een boom, lampjes en sneeuw tegen de ramen. Maar ook ons huisdier moet er vaak aan geloven: zo worden er online veel kerstmanden en huisjes voor katten aangeboden. Het ziet er schattig uit, maar is het ook fijn voor de kat zelf?

"Je moet niet denken dat katten iets van kerst begrijpen"

Dat echte kerstbomen en katten geen goede combinatie zijn, dat weten de meeste mensen wel. Maar een kat ín een boom is natuurlijk wel leuk. Op het internet staan dan ook verschillende items voor de feestdagen, om ook de woning van je huisdier gezellig te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes: Netflix dropt trailer van perfecte kerstfilm Let It Snow

Van bomen tot rendiergeweien en van een kerstmuts tot zuurstokken: je kunt je huisdier er zo kerstig bij laten liggen als je zelf wilt. "Maar je moet niet denken dat katten iets van kerst begrijpen", zegt Nienke Endenburg, docent Relatie Mens-Dier, tegen Editie NL. "Of er nou een kerstboom of een pompoen opstaat, het maakt niks uit."

De kersthuisjes zijn er in alle soorten en maten.

Waar baasjes het enig vinden om het hele huis te transformeren, houden katten volgens Nienke niet van verandering. "Je moet de rest van de gewone spulletjes dan ook in tact laten. Leg deze kerstmand erbij, maar vervang de normale mand niet."

Vervolgens moet je het altijd aan de kat overlaten of hij in de kerstmand gaat liggen. "Sommige katten vinden zo'n beschermd mandje fijn, andere vinden het maar niks. Dwing je kat in ieder geval nooit ergens toe." Doe er je voordeel mee!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Macaulay Culkin is kluizenaar rond kerstmis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!