Beeld © Getty Images

Jameela Jamil schiet uit haar slof na valse advertenties over afvallen

12 januari 2020 14:06

De enorme transformatie van Adele (31) heeft de afgelopen dagen flink wat stof doen opwaaien. Hoewel de zangeres heeft toegegeven haar overige kilo's te zijn verloren door flink te sporten, schuiven veel sterren hun gewichtsverlies af op producten die je helpen afvallen. Iets wat volgens actrice Jameela Jamil (33) uit den boze is.

"Deze producten kunnen er niet voor zorgen dat je slank wordt"

Jameela vecht op social media regelmatig voor meer awareness rondom dit soort dubieuze producten. Op haar Instagram legt de actrice dit weekend uit waarom ze zich zo hard maakt om andere te behoeden. "Het is niet omdat deze producten niet werken, gevaarlijk zijn of het feit dat niemand het ooit heeft over de bijwerkingen; maar omdat het allemaal een grote leugen is", vertelt ze opgefokt in een video. "Deze producten kunnen er niet voor zorgen dat je slank wordt."

Een kok aan huis, personal trainer, Photoshop en zelf plastische chirurgie noemt de actrice als 'het geheim' om af te vallen. Iets waar volgens haar niks mis mee is, zolang men er maar transparant over is. "En dat kunnen ze allemaal betalen met het geld dat ze krijgen met het verkopen van producten die claimen je te helpen met af te vallen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jameela Jamil heeft het gehad met Khloé Kardashian

Jameela kent deze wereld maar al te goed, want ook zij krijgt regelmatig aanbieding om haar (van nature slanke) lichaam in te zetten om producten mee te verkopen. "Hoe belachelijk is dat?! Iemand vragen om te liegen dat ze zijn afgevallen met jouw product, terwijl het niet waar is. Dit is valse reclame!"

Een paar jaar geleden bood een bedrijf haar zelf allerlei middelen aan om af te vallen, zodat ze daarna kan beweren dat het door hun producten kwam. "Deze industrie is zó corrupt", aldus de actrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yes! The Good Place is terug met nieuw seizoen op Netflix

Een gesponsorde post van Khloé Kardashian zorgde eerder ook al voor kwaad bloed bij de The Good Place-actrice. Khloé promootte afslankshakes door te schrijven: "Ja, ik heb een trainer en een voedingadviseur, maar deze shakes helpen echt om je buik weer plat te krijgen." Jameela deelde die post en schreef erbij "Bla bla bla eetstoorniscultuur bla bla."

Jameela viel Khloé ook al eens aan over de reclame voor de afslankmiddelen. Toen nam ze het de realityster vooral kwalijk dat ze verzweeg dat ze een trainer had en de bijwerkingen van de producten niet noemde. "Je bent een slimme vrouw. Wees dan slimmer dan dit", aldus de actrice destijds.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!