Beeld © Getty Images

Allereerste beautycollectie van Hermès

20 januari 2020 17:17

Geuren waren er al, maar nu komt het Franse modehuis voor het eerst in de geschiedenis met een complete beautylijn. Er wordt afgetrapt met 24 kleuren lippenstift, geïnspireerd op de iconische Birkin bag en zijden sjaals die Hermès op de kaart hebben gezet.

"Het is heel spannend allemaal; een nieuwe activiteit op onze markt met alle bijbehorende risico's "

De kleuren van de lippenstiften lopen uiteen van klassiek rood tot zacht poederroze: 'Rouge Hermès'. Ook liefhebbers van een meer gewaagdere look komen aan hun trekken met fel paarse en oranje kleuren, allemaal afkomstig uit voormalige collecties van Hermès. De inmiddels iconische Birkin bag was de inspiratie voor de kleuren met matte finish. De kleuren met een satijnen finish zijn een hommage aan de populaire sjaals van het modehuis. "Het is heel spannend allemaal; een nieuwe activiteit op onze markt met alle bijbehorende risico's", aldus directeur van Hermès Axel Dumas in Business of Fashion. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste outlet H&M opent zijn deuren in Utrecht

Het blijft niet bij slecht één lancering, want het modehuis zal elke zes maanden met een nieuw cosmeticaproduct komen. Hermès heeft zelfs plannen om skincare te gaan ontwikkelen. 

Ook goed om te weten: Hermès zet volledig in op duurzaamheid. Zo kan de lipstick opnieuw worden gebruikt dankzij een speciaal systeem en bevat de verpakking geen plastic. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Survivalkleding is dé nieuwe fashion-trend

Vanaf maart zijn de lippenstiften te koop, te beginnen in de winkels van het merk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!