Beeld © Instagram @michellakox

Michella Kox heeft dé oplossing voor de Zwarte Piet-discussie

20 november 2018 11:42

Nu de Sint weer in het land is laat heel bekend (en onbekend Nederland) zich weer uit over de Zwarte Piet-discussie. Grote onzin volgens Michella Kox, zij heeft namelijk een simpele oplossing voor dit probleem.

"Geef die piet een andere kleur en einde gezeik"
Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Michella Kox reageert op Boxing Stars-duel met Amanda Balk

Michella wijst haar volgers op Instagram erop dat tradities constant veranderen, terwijl ze klederdracht als voorbeeld neemt. "Dit is ook een traditie, en zo lopen we ook niet meer", plaats ze bij een foto van een aantal vrouwen gehuld in traditionele kleding.

Voor een oplossing hoeft de realityster dus ook niet ver te zoeken. "Geef die piet een andere kleur en einde gezeik."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rossana Kluivert sluit emotionele periode af

Eerder deze week lieten ook Rossana Kluivert en Arie Boomsma van zich horen. Rossana liet op Instagram weten dat ze haar zoontje Shane op vijf december niet naar school stuurt. De vrouw van Patrick Kluivert is namelijk van mening dat Piet wel eens een make-over mag krijgen.

Aan RTL Boulevard liet de zoon van de hondenliefhebster weten dat ze het al vanaf 2013 op hun eigen manier vieren. "Als er geen aanpassing kan zijn gaat mijn moeder haar eigen weg en viert het net zo hard, maar dan hoe wij het zien. Toen ze daarover wilde praten werd niet geluisterd, dus koos ze voor deze weg."

 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Slapeloze nachten voor Arie Boomsma

Ook Arie Boomsma heeft een duidelijk mening: "Spreek je uit. Wees betrokken. Laat haat en racisme nooit winnen", schreef hij op social media. In de post verwees de spierbundel ook naar een bericht van Georgina Verbaan, die na het plaatsen van een foto van de intocht van Sinterklaas werd bedolven onder de negatieve reacties.

View this post on Instagram

“Een nieuwe week”, begon ik vanmorgen een paar keer te tikken. Maar de beelden van roomblanke hooligans die gisteren met gebalde vuisten door de straten stampten tijdens de intochten van Sinterklaas zitten in de weg. En ook de toon van reacties onder een post van @gverbaan , één van de leukste, grappigste actrices van ons land. Om over de reacties op actievoerders en politici nog maar te zwijgen. Ik denk dat het belangrijk is de drang om jezelf buiten de Pietendiscussie te houden te negeren. Spreek je uit. Wees betrokken. Laat haat en racisme nooit winnen. De pietendiscussie is helaas geen echte discussie, met argumenten enzo. Tradities moet je niet veranderen, wordt er bijvoorbeeld steeds geroepen. In een debat zou je dan beginnen over stierenvechten, jagen, de doodstraf, vrouwen die niet naar school mogen, roken of andere tradities en gewoonten die werden ingehaald door de tijd. Zelfs de sinterklaastraditie werd al eerder aangepast. We stoppen geen kinderen meer in de zak om ze te ontvoeren naar een ander land, en we ranselen ze ook al een tijdje niet meer af met die bos takken, de roede. Wie zet er nog een kind op schoot bij een bekleder van het ambt? Maar zo’n discussie is dit niet. Argumenten doen er niet toe. Het gaat om sentimenten. Pas als je begrijpt waarom mensen het gevoel hebben dat hen iets wordt afgenomen, kom je verder. Want dat gevoel gaat dieper. Dat merk je aan opmerkingen als “wij bemoeien ons toch ook niet met hun tradities”, waarna een Suikerfeest of slachtfeest genoemd wordt. De angst voor een vreemdeling die geld kost. Werk, ruimte en tradities komt wegnemen. Eigen gewoonten komt opleggen. Die angst wordt geprojecteerd op dit debat. Op de Piet. De huidskleur van de knecht zet alle sluizen open. Het is droevig dat sommige Nederlanders andere Nederlanders niet als Nederlanders zien. Dat er in ’zij’ en ‘wij’ gesproken wordt. Je zou willen dat al die mensen elkaar gewoon zouden leren kennen. Over en weer. Als je iemand kent, en leert begrijpen, is het in de meeste gevallen moeilijker haar of hem te haten. Kijk goed om je heen, vind er iets van, ga het gesprek aan. Maak er een mooie week van, lieve mensen!

A post shared by Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) on

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!