Beeld © ANP

Sinterklaas met zak vol primeurs naar Nederland

16 november 2019 04:00

Sinterklaas komt dit jaar met heel wat nieuwtjes naar Nederland. Zo komt hij voor het eerst niet met de stoomboot, maar met een stoomtrein naar ons land. Zaterdag moet de goedheiligman arriveren in Apeldoorn.

Dat Sint met de trein komt, heeft alles te maken met een andere primeur: zijn paardje Ozosnel. Amerigo is na jaren trouwe dienst met pensioen, en opvolger Ozosnel is niet bepaald fan van water. Het edele dier heeft koudwatervrees en krijgt het Spaans benauwd als hij nog maar een druppel ziet, zo legde Paardenpiet deze week uit in het Sinterklaasjournaal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pieten-discussie loopt hoog op tussen Glennis Grace en Marga Bult

De komst van de goedheiligman naar ons land was de afgelopen week wederom te volgen in het Sinterklaasjournaal. De stoomtrein stond meermaals stil en Hoofdpiet had moeite het juiste spoor naar Nederland te vinden. Zaterdag worden Sinterklaas en zijn pieten rond het middaguur verwacht in Apeldoorn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Zangeres Anouk zet zich af tegen Zwarte Piet

Ook de pieten zorgen voor een primeur: het is voor het eerst dat er alleen roetveegpieten meedoen aan de landelijke intocht van Sinterklaas. Die keuze van de NTR leidt in Apeldoorn tot protest van twee actiegroepen die Zwarte Piet willen behouden. In negen plaatsen, zoals Den Haag, Leeuwarden en Groningen, gaat actiegroep Kick Out Zwarte Piet dit weekend de straat op. In een aantal plaatsen zijn ook tegendemonstraties aangekondigd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!