Faberyayo Beeld © Martijn Barzilaij

Faberyayo komt met alternatief voor afsteken vuurwerk

30 december 2022 11:50

Veel gemeenten zitten ermee in hun maag: wel of geen vuurwerkverbod. Twaalf gemeenten hebben al zo’n algeheel vuurwerkverbod afgekondigd en in veertig gemeenten wordt in 2022 gewerkt met vuurwerkvrije zones. Faberyayo, wiens echte naam Pepijn Lanen (40) is, heeft daar een oplossing voor: de eerste Feelgood Vuurwerk-winkel van Nederland.

"Ons doel is geld inzamelen voor Sheltersuit"

De rapper heeft donderdag een pop-upshop geopend bij de A’DAM Toren in Amsterdam met sympathieke alternatieven voor echt vuurwerk. Voor het derde jaar op rij wil een clubje creatievelingen op een goede manier het nieuwe jaar inluiden door Feelgood Vuurwerk - virtueel vuurwerk dat goed is voor mens, dier en milieu - te verkopen. Daarmee willen ze geld inzamelen voor Sheltersuit Foundation, een organisatie die slaapzakpakken maakt voor daklozen. Tientallen prominente gelegenheidsvuurwerkverkopers helpen mee. 

Zo passen op Linkedin honderden mensen hun profiel aan naar een nieuwe tijdelijke functie: 'Ik ben vuurwerkverkoper van Feelgood Vuurwerk.' Daarmee attenderen zij hun netwerk op ludieke wijze op Feelgood Vuurwerk. De gelegenheidsbaan is populair: onder meer de voormalig CCO van Tony Chocolonely, Henk Jan Beltman, meldt: 'Graag vertel ik dat ik als Feelgood Vuurwerk-verkoper ga beginnen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pepijn Lanen en vrouw Coco verwachten vierde kindje

Op oudejaarsavond wordt op en rond de A’DAM Toren ook een groot vuurwerkspektakel georganiseerd. Zowel met drones als met echt vuurwerk. Initiatiefnemer Arne Koefoed: "Ons doel is geld inzamelen voor Sheltersuit. Dat doen we met een sympathiek virtueel augmented alternatief voor consumentenvuurwerk en ook met de grote centrale eindshow in Amsterdam. Een feelgood 2023 voor iedereen!"

Feelgood Vuurwerk-pakketten veranderen je straat of huiskamer met de allernieuwste virtuele technieken in een veilig vuurwerkspektakel. En je hebt er alleen je mobiele telefoon voor nodig. Samen met toonaangevende kunstenaars en beeldbepalende vormgevers presenteert Feelgood Vuurwerk een volledig virtuele, augmented vuurwerkshow. En dat alles zonder schade aan mens, dier en milieu. 

Geweld tegen hulpverleners met de jaarwisseling loopt de spuigaten uit: 'Bizar'

05:28
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze en Pepijn Lanen onthullen hoe ze bevriend raakten

De Feelgood Vuurwerk-pakketten zijn te koop via feelgoodvuurwerk.nl en direct af te steken. Zowel binnen- als buitenshuis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!