Beeld © ANP

Dit zijn de genomineerden voor Dom Bontje 2018

29 november 2018 18:39

Famke Louise loopt het risico dit jaar te worden verkozen tot Dom Bontje van 2018. RTL Boulevard mag bekendmaken dat de zangeres samen met onder andere voetballers Robin van Persie, Georginio Wijnaldum en schaatser Ireen Wüst is genomineerd door stichting Bont voor Dieren voor de oneervolle titel.

Ook dit jaar komt stichting Bont voor Dieren weer met hun spraakmakende verkiezing genaamd Dom Bontje. De stichting legt met deze oneervolle verkiezing elk jaar een aantal BN'ers onder de loep die nog niet begrijpen dat bont dragen not done is. Naast Famke Louise, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum en Ireen Wüst zijn ook ruiter Anky van Grunsven en zanger Thomas Berge genomineerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee is Dom Bontje

Het is voor het eerst dat er zoveel sporters tegelijk zijn genomineerd. Toch heeft iedereen op de lijst één ding gemeen met elkaar: ze zijn allemaal fan van het dragen van bont. Zo wordt Anky van Grunsven regelmatig gespot met een schaamkraag van wasbeerhond om haar nek en ook Ireen Wüst pakt zich regelmatig warm in met vachten van arme dieren. Robin van Persie en Georginio Wijnaldum dachten ook makkelijk te scoren met kragen van coyote. En ook Thomas Berge is veelvoudig te zien met bontfoto's op Instagram. Maar het kan altijd erger Famke Louise draag het niet alleen, ze zingt er ook nog eens over!

Gelukkig heeft straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani inmiddels ingezien dat zijn kledingkeuze onacceptabel is. Aan Bont voor Dieren laat hij weten: “Ik ben naïef geweest door bont te dragen, want ik wist niet wat het verhaal erachter was en dat het echt bont was. Mijn excuses gaan naar alle dieren die zoveel hebben geleden. Ik ben een grotedierenvriend en vind het daarom oprecht heel erg. Ik zal het niet meer doen”.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil’ Kleine, Boef ontsnappen aan ‘dom bontje’

Het is tot en met 31 december nog mogelijk om te stemmen via bontvoordieren.nl. Begin januari maakt Bont voor Dieren de winnaar bekend en weten we wie Wilfred Genee opvolgt als Dom Botje van 2018. Winnaars die hem voorgingen zijn onder andere Koningin Máxima, Natasja Froger, Yolanthe Sneijder-Cabau en Sylvie Meis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!