Beeld © Getty Images

New York Fashion Week in teken van diversiteit

08 februari 2019 13:25

New York Fashion Week is afgelopen woensdag van start gegaan. De modeweek werd voor het eerst spectaculair geopend met een plussize-show. Daarnaast kozen de organisatoren ook voor een bijzonder show met als thema 'genderloos'.

"Het gaat ook om het menselijke verhaal"

Op 6 februari is de welbekende New York Fashion Week voor het eerst geopend met een plussize-show. Meer dan 40 plussizemodellen liepen over de catwalk in creaties van bekende modemerken. Patrick Herning was het creatieve brein achter deze spectaculaire opening. "Ik wil een dialoog starten met andere retailers en merken over de representatie van vrouwen op de catwalk en in de boetieks. Hopelijk blijft dat gesprek nog nazinderen na deze week." Zijn webshop, 11 Honoré, draait om het aanbieden van kleding in grotere maten van bekende modemerken, en dit voor dezelfde prijs te verkopen als reguliere winkels.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gucci-trui zorgt voor ophef vanwege blackfacegelijkenis

De aandacht voor diversiteit houdt niet op bij de plussize-show. Ook staat Pierre Davis op het program, zij is transgender en wil met haar collectie genaamd No Sesso, oftewel 'genderloos', een statement maken. De ontwerpster hoopt dat haar merk mensen zal inspireren om meer gefocust te zijn op hun gemeenschap en te realiseren dat niet alles draait om schoonheid of verkoop: "Het gaat ook om het menselijke verhaal." 

New York Fashion Week loopt door tot zestien februari. Zou in de andere shows ook zoveel aandacht besteed worden aan diversiteit?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!