Beeld © Getty Images

Rihanna krijgt wereldwijd lof voor gebruiken model met littekens

12 juni 2019 22:37

De Barbadiaanse zangeres maakt in haar campagne een uitgesproken statement door voor haar kledinglijn te kiezen voor een model met littekens op haar gezicht. In tegenstelling tot andere modehuizen gebruikt ze geen bewerkingsprogramma's en laat ze de foto's voor zichzelf spreken. En dat zorgt voor veel lof op social media.

"Als een meisje met littekens raakt dit me diep in mijn hart"

Het model op de massaal gedeelde foto is de Zuid-Soedanese Aweng Mayen Chuol. Voor de foto's, die de focus leggen op een paar opvallende oorbellen, is geen gebruik gemaakt van Photoshop. De littekens op haar wang zijn daarom nog goed te zien.

Twitter is lyrisch over de actie van RiRi en veel fans identificeren zich met het model. Zo reageert iemand: "Als een meisje met littekens raakt dit me diep in mijn hart." Een ander schrijft: "Ik ben zo verliefd. Dit is nu een echte huid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rihanna is rijkste vrouwelijke muzikant

Aweng Mayen Chuol heeft nooit een geheim gemaakt van haar littekens. Eerder zei ze hierover in het Britse tijdschrift Dazed & Confused: "Soms wil ik tegen iedereen roepen dat ik meer ben dan deze littekens, maar ik begrijp dat het een curiositeit is. Ik weet dat ik anders ben. Ik weet dat mijn gezicht er anders uitziet, maar dat is wat voor mij schoonheid is.” En laat Rihanna daar nu net zo over denken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rihanna is rijkste vrouwelijke muzikant

Het is niet de eerste keer dat de zangeres 'echte' modellen gebruikt. In haar campagnes en shows gebruikt ze steevast modellen met een maatje meer, met sproetjes, met een spleetje tussen de tanden of modellen die al op leeftijd zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!