Beeld © Getty Images

Louis Vuitton is meest waardevolle luxemerk ter wereld

13 juni 2019 12:46

Ieder jaar worden luxe modehuizen op een rijtje gezet om te bepalen wie er bovenaan staat. Dit jaar is dat Louis Vuitton geworden, die de titel te danken heeft aan een enorme groei in de afgelopen kwartalen.

De enorme boost zou te danken zijn aan de creative director van het merk, Nicolas Ghesquière. Ook de ontwerper van Off-White, Virgil Abloh, heeft bijgedragen aan het succes met zijn mannenkleding voor het merk. Zijn collectie kreeg veel aandacht, mede door zijn beroemde vrienden Kanye West, Kim Kardashian, Rihanna, Kylie Jenner en nog vele anderen. Vervolgens nam Nicolas het van hem over en nu is dus aangekondigd dat Louis Vuitton het meest waardevolle luxemerk ter wereld is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miley bestrijdt griep met Louis Vuitton-mondkap

De site BrandZ schat in dat het bedrijf een slordige 47,2 miljard dollar waard is, wat een stijging is van 15% ten opzichte van het jaar daarvoor. Louis Vuitton heeft hiermee een enorme voorsprong op andere succesvolle modehuizen. Chanel heeft een 'kleine' 37 miljoen dollar en Hermès 'slechts' 31 miljard. Verderop in de top 10 staan Gucci (25,3 miljard), Rolex (8,4 miljard), Cartier (6 miljard), Burberry (4,7 miljard), Dior (4,7 miljard), Saint Laurent (3,6 miljard) en Prada (3,5 miljard).

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Louis Vuitton doet afstand van Michael Jackson

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!