Beeld © Getty Images

Versace klaagt bedrijf aan wegens kopie iconische J.Lo-jurk

27 november 2019 03:28

Versace is het 'copycat' gedrag van Fashion Nova helemaal zat en klaagt het bedrijf aan voor het schaamteloos kopiëren van hun ontwerpen. Het gaat hierbij in het bijzonder om de groene tropische jurk die Jennifer Lopez (50) in 2000 naar de Grammy's droeg en waarvan de superster in september nog een vernieuwde versie droeg op de catwalk tijdens de modeweek van Milaan. Dit meldt E! News.

“Dit retailbedrijf doet niets anders dan kopieën maken”

In de juridische documenten valt onder meer te lezen: "Er is inbreuk gemaakt op het copyright van het legendarische modehuis Versace door Fashion Nova. Dit retailbedrijf doet niets anders dan kopieën maken, zoals het geval is bij de 'jungle' jurk. Daarnaast hebben ze ook onze Barocco 57 jurk gekopieerd, eveneens zonder onze toestemming."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Internet lyrisch over Jennifer Lopez in iconische Versace-jurk

Volgens Versace is dit niet de eerste keer dat Fashion Nova wordt aangeklaagd. "Sinds de lancering in 2013 zijn er al acht aanklachten tegen hen ingediend, waaronder door Adidas. Ook hun werk werd gekopieerd zonder dat daarvoor toestemming was gevraagd. Met deze aanklacht wil Versace een einde maken aan het kopieerwerk van Fashion Nova, dat hiermee schade toebrengt aan de ontwerpen van beroemde designers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Overname in modewereld: Michael Kors koopt Versace

De woordvoerder van Fashion Nova wilde niet reageren op het incident.

Het is niet de eerste keer dat het modehuis in de media verschijnt. Eerder dit jaar maakte Netflix nog een serie over de familie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!