Beeld © Getty Images / H&M

H&M maakt geheel nieuwe collectie van oude sale-items

07 februari 2020 18:21

Na de succesvolle collectie van vorig jaar werkt H&M opnieuw samen met ontwerpersduo Alexander van Slobbe en Francisco van Benthum, ook wel bekend als HACKED by__.

"We hebben voor het realiseren van deze collectie drie methodes toegepast om de truien en sweaters te customizen"

De collectie van het Nederlandse duo is volledig unisex, wat betekent dat het voor zowel mannen als vrouwen draagbaar is. Maar een beetje ontwerper denkt tegenwoordig ook aan het milieu. De collectie voor H&M is dan ook gemaakt van oude sale-items, die een reeks unieke truien opleveren. Alle items zijn dan ook one of a kind en volledig 'sizeless'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van deze H&M-samenwerking word je absoluut vrolijk

"We hebben voor het realiseren van deze collectie drie methodes toegepast om de truien en sweaters te customizen: het horizontaal doorknippen van het item om het vervolgens langer te kunnen maken, het verticaal doorknippen van het item om het te kunnen verbreden en daarmee de pasvorm te veranderen en als derde het appliceren van een item en de trui daarmee letterlijk voorzien van een nieuwe laag", vertelt Francisco.

"Drie ingrepen die de dragers hopelijk inspireren om zelf de schaar te pakken en deze toe te passen op hun eigen kledingstukken.” Met de collectie willen de designers inspireren af en toe een schaar te pakken om eigen kleding een nieuw leven in te blazen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Koffiedate? Binnenkort kun je ook terecht bij H&M

Annet Feenstra, Sustainability Manager bij H&M, laat in een statement weten dat "het verlengen van het leven van een kledingstuk is een van de manieren om de mode-industrie te verduurzamen." Om zo hun klanten aan te moedigen om op een andere manier naar kleding te kijken.

HACKED by__ X H&M is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar in Rotterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!