Klimaatactivisten blokkeren London Fashion Week

15 februari 2020 15:15

Klimaatactivisten van milieugroep Extinction Rebellion hebben zaterdag in de Britse hoofdstad de toegang tot de London Fashion Week geblokkeerd. Ze protesteren daarmee tegen de zogenoemde 'fast fashion' en willen dat de volgende editie van het evenement, in september, wordt afgelast.

Tientallen activisten hinderden op de belangrijke verkeersader de Strand in het centrum van de stad auto's en vrachtwagens. Woedende automobilisten reageerden volgens de nieuwszender Sky door te toeteren en de activisten uit te schelden. Die haalden na twintig minuten bakzeil, maar blokkeerden vervolgens twee andere rijbanen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Milieubewustheid steeds belangrijker tijdens de FashionWeek'

Extinction Rebellion vindt dat de mode-industrie sterk bijdraagt aan de klimaatverandering. Fast fashion gaat volgens de beweging over nieuwe trends die niet alleen snel van de catwalks naar de winkels gaan, maar net zo snel naar de vuilnisbelt. De keuze van de activisten om juist nu in actie te komen is bijzonder. Deze editie staat namelijk juist in het teken staat van positieve mode en besteedt aandacht aan thema's als duurzaamheid en het klimaat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!