Beeld © Getty Images

Dior en Burberry onderscheiden zich deze Fashion Week

25 juni 2020 21:48

Afgelopen Fashion Week stond volledig in het teken van 'het nieuwe normaal'. Waar doorgaans modellen en fashionista's elkaar proberen te overtreffen met uitbundige outfits, was het nu alleen maar online kijken naar de mode van het nieuwe seizoen. Als het aan modemerk Dior ligt is dat zo afgelopen.

"Mr. Dior had de moed om zijn lijn net na de Tweede Wereldoorlog te presenteren; het zit dus in ons DNA"

Met het oog op de volgende Fashion Week in september lieten grote namen als Saint Laurent en Dries Van Noten al weten geen standaard show meer te organiseren vanwege de pandemie. Ook de ontwerper voor Gucci liet weten dat hij de klassieke modekalender afzweert en Marc Jacobs heeft aangegeven de komende New York Fashion Week alvast te skippen. En dat bekent geen feestjes en loopjes op de catwalk, maar podcasts en videodagboeken. 

Toch kan het modefeestje niet exclusief op het web blijven, want de echte modemeisjes pakken het liefst de draad weer op, zo ook onze eigen Nikkie Plessen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Aankomend seizoen kan iedereen front row zitten tijdens Fashion Week'

Het luxe Dior is het daar helemaal mee eens. Zij komen dan ook met een show, alleen zonder publiek. Oorspronkelijk zou de cruise 2021 collectiepresentatie van het Franse bedrijf afgelopen 9 mei al plaatsvinden, maar nu wordt deze gehouden op 22 juli in de Italiaanse stad Lecce. Dat hebben Maria Grazia Chiuri en Pietro Beccari, Christian Diors creatief directeur en CEO, deze week laten weten. "Het zal zonder publiek zijn en met inachtneming van alle regels die in Italië van kracht zijn." 

De locatie voor de show is niet veranderd, omdat het merk Italië een hart onder de riem wil steken in deze moeilijke tijd. "Mr. Dior had de moed om zijn lijn net na de Tweede Wereldoorlog te presenteren; het zit dus in ons DNA", zei Pietro Beccari tijdens een virtuele persconferentie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote run op net gelanceerde kledinglijn van Marieke Elsinga

De modeshow zal voor nu nog alleen exclusief online te volgen zijn, maar het Franse modehuis is van plan tijdens Paris Fashion Week in september de draad gewoon weer op te pakken. De CEO zei voor september in Parijs te hopen op een klein publiek of een volle kamer: "Er zal altijd een plaats in modeland zijn voor live shows."

Het Britse modehuis Burberry maakte eerder ook al bekend aanwezig te zijn tijdens de London Fashion Week aankomende september. Creatief directeur Riccardo Tisci gaf aan dat zijn show zal plaatsvinden op 17 september met een zeer beperkt publiek. De rest zal online plaatsvinden. Om de coronamaatregelen niet te negeren vindt de show plaats in de natuur: "We hebben altijd een sterke band gehad met de natuur. De jongste weken verlangden we dan ook allemaal om er meer mee in contact te zijn. Die gevoelens wil ik met deze show vieren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne Hazes haalt grote beautycampagne binnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!