Meghan Markle Beeld © Getty Images

Het favoriete modelabel van Meghan Markle ligt flink onder vuur

28 juli 2020 18:44

Het Amerikaanse kledingmerk Everlane heeft de poppen aan het dansen. Het bedrijf, dat onder andere geliefd is bij Meghan Markle (38) en Angelina Jolie (45), krijgt veel kritiek omdat het label niet zo ethisch is als ze zich profileert.

“Ik wou dat we het in het verleden anders hadden gedaan"

Vooral oprichter en CEO Michael Preysman wordt flink door het slijk gehaald. Zo wordt hij door veertien voormalig werknemers, die zich de Ex Wives Club noemen, beschuldigd van huichelarij, vakbondsmisbruik en racistische uitspraken. Eén van hen is Annabel Ly, die in 2012 socialmediamanager was bij Everlane. Zij omschrijft haar tijd bij het bedrijf als 'traumatisch en demoraliserend' in vergelijking met haar eerdere werkgever Uber, waar de werkcultuur ook niet op orde is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle 'kwam stralend terug' na haar date

Er is inmiddels een document naar buiten gebracht met bewijzen waarin duidelijk staat beschreven dat de werknemers overwerkt en onderbetaald waren, niet konden doorgroeien binnen het bedrijf en zelfs gestraft werden wanneer ze hun mening verkondigden. En dat voor een modelabel dat zich juist sinds de start in 2010 neerzet als 'ethisch verantwoord'. 

Het imago van Michael Preysman, die vorig jaar nog claimde dat 'Everlane is opgericht met transparantie en eerlijkheid als basisprincipes' heeft een flinke deuk opgelopen. Een intern onderzoek werd opgestart, maar deed hem niet goed. Ontdekt werd dat Michael Preysman inderdaad schuldig is. Zo werden zwarte modellen binnen de organisatie beledigd en werknemers ongevraagd aangeraakt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle wordt vergeleken met Hitler

“Ik wilde dat we het in het verleden anders hadden gedaan. Daarnaast wil ik me excuseren bij werknemers die zich gediscrimineerd voelen of zich niet veilig voelen bij Everlane", is het antwoord van Michael Preysman in The New York Times.

Niet alleen het label, ook Meghan ligt in Engeland al langere tijd onder vuur. Hoe Meghan Markle veranderde van prinses tot paria van het Britse koningshuis zie je in de video hieronder:

Hoe Meghan Markle veranderde van prinses tot paria van het Britse koningshuis

05:39
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan en Harry slepen paparazzi voor de rechter

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!