Emily in Paris Beeld © Stephanie Branchu / Netflix

Très bien: 7 dingen die je geheid nog niet wist over Emily in Paris

10 oktober 2020 16:06

Netflix heeft zijn volgende megahit te pakken met 'Emily in Paris'. De show uit de koker van Darren Star, die eerder succes boekte met 'Sex and the City', 'Younger' en 'Beverly Hills 90210', ging begin oktober in première en is sindsdien trending topic. Er is al veel over geschreven, maar déze feitjes weten je vast te verrassen.

Lily Collins vertolkt in het nieuwste paradepaardje van de streamingdienst de titelrol van Emily Cooper, een marketing executive uit Chicago die haar droombaan achterna gaat in Parijs. Met haar Amerikaanse energie en frisse ideeën probeert ze haar nieuwe werknemers voor zich te winnen, maar ze spreekt geen Frans en dat blijkt een grote faux pas.

1. De serie zit vol met romantische scènes geschoten op iconische prachtige plekken in Parijs zoals Café de Flore, waar Emily een nieuwe love interest tegen het lijf loopt en Jardin du Luxembourg, waar haar vriendin Mindy de sterren van de hemel zingt. Van een green screen is geen gebruik gemaakt, alle afleveringen zijn daadwerkelijk opgenomen in de stad van de liefde. Met uitzondering van een aantal scènes die geschoten zijn in het nabijgelegen Loire-dal, waar het chateau van de familie van Camille zich bevindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Emily in Paris valt niet in de smaak bij Fransen: 'Gênant'

2. Niet alleen het schitterende decor is genoeg reden om de show in één keer te verslinden, maar ook de gewaagde outfits van Emily. Kostuumontwerper Patricia Field, die eerder al haar gave toonde in Sex and the City, was verantwoordelijk voor alle outfits van Emily en haalde inspiratie uit de film An American in Paris uit 1951.

3. Fun fact: hoewel hoofdpersonage Emily geen woord Frans spreekt, groeide Lily op met de Franse taal. Helaas is het de afgelopen jaren flink weggezakt, maar sinds de show heeft de actrice het weer opgepakt. Nu droomt ze naar eigen zeggen zelfs weer in het Frans.

4. Hoewel er genoeg jongens en meisjes over de hele wereld zijn die opkijken tegen de 31-jarige actrice, is Lily zelf enorm fan van Audrey Hepburn. De stijlvolle outfit die ze droeg tijdens haar bezoek aan de opera is dan ook een hommage aan Hepburn in Funny Face.

Emily in Paris
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lily Collins: 'Emily in Paris komt op het perfecte moment uit'

5. En daar blijft het niet bij: de zwarte rok van tule die Emily draagt in aflevering twee is een ode aan Carrie Bradshaw, die een soortgelijke rok droeg tijdens de finale van Sex and the City - die toevallig óók plaatsvond in Parijs.

Emily in Paris

6. Nóg een knipoog naar SATC zijn de oorbellen van Emily met haar naam. Deze zijn geïnspireerd op de iconische ketting die Sarah Jessica Parker droeg als Carrie.

7. De Pierre Cardeau-jurk waar Emily model voor staat in aflevering negen is een echte Haute Couture, ontworpen door Stephane Rolland. Extra leuk - met name voor Lily - is dat de ontwerper naderhand een 'schone' jurk stuurde naar de actrice als cadeautje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!