Mascha Feoktistova Beeld © ANP

Mascha uit onvrede: 'Als merk kun je niet maat S tot L hebben'

28 april 2021 19:25

Als je als kledingmerk anno 2021 enkel de maten S tot en met L verkoopt, doe je echt iets verkeerd volgens influencer Mascha Feoktistova (34). In haar column voor 'Grazia' bespreekt ze de gebreken van de mode- en beautyindustrie.

"Iemand die het enorm goed heeft aangepakt, is Rihanna"

Als één van de bekendste beautygoeroes in Nederland draait Mascha al heel wat jaren mee. Ze prijst dat de industrie realistischer is geworden, maar er is nog steeds werk aan de winkel. Zo zegt ze het volgende over de verschillende kleuren foundation die je kunt kopen in de winkel.

"Het aanbod is ook veel groter en diverser. (...) Ik heb als witte vrouw bij meetings over campagnes ook weleens mijn mond opengetrokken en gevraagd: 'Wat is eigenlijk de reden dat jullie enkel vijf lichte tinten hebben?' Ik merkte dat ze dat gesprek nooit hadden gevoerd en er wel over zijn gaan nadenken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha openhartig over seksleven: 'Ik sta overal voor open'

Ze vergelijkt het vervolgens met de maten die kledingmerken tegenwoordig voeren. "Je kunt in deze tijd gewoon niet meer met alleen maar lichte kleuren komen, net als dat je als kledingmerk niet alleen maar maat S tot en met L kunt hebben. Iemand die het enorm goed heeft aangepakt, is Rihanna. Die lanceerde haar Fenty Beauty en kwam meteen met veertig tinten, briljant."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mascha en Gregor over bevalling: 'Ze was van top tot teen blauw'

Dat Mascha een rijk belegde boterham verdient met haar baan betekent niet dat het werk voor iedereen is weggelegd. In onderstaande video waarschuwt ze jongeren over het influencerbestaan. 

Beautygloss-oprichtster Mascha waarschuwt jongeren voor influencerbestaan

04:46

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!