Linda Evangelista Beeld © Getty Images

Linda Evangelista 'misvormd' na mislukte cosmetische ingreep

23 september 2021 14:20

Voormalig supermodel Linda Evangelista (56) zegt 'permanent misvormd' te zijn door een mislukte cosmetische ingreep. In een bericht op Instagram legt het icoon uit de jaren negentig uit dat ze om die reden al een tijd niet meer in de schijnwerpers is verschenen.

"Mijn vetcellen namen toe in plaats van af en zorgden ervoor dat ik nu permanent misvormd ben"

In het bericht schrijft het model dat ze op brute wijze is verminkt door een bedrijf dat bij haar een zogenaamde CoolSculpting-behandeling toepaste, maar die het tegenovergestelde deed van wat was beloofd. Bij de procedure waar het model over spreekt worden vetcellen bevroren waarna ze zouden moeten afnemen, maar dat liep anders bij de 56-jarige.

'Mijn vetcellen namen toe in plaats van af en zorgden ervoor dat ik nu permanent misvormd ben, ook na twee pijnlijke operaties die de schade moesten herstellen. Ik ben, zoals de media het al schreven, onherkenbaar.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cardi B werd gepest en wilde daarom plastische chirurgie

Het Canadese supermodel, dat in de jaren negentig bekendheid kreeg en honderden tijdschriftcovers sierde, zegt dat ze door de behandeling 'paradoxale vethyperplasie' of PAH heeft ontwikkeld, een zeldzaam, maar bekend risico van deze operatie. Linda beweert nu dat ze daarvan niet op de hoogte was voordat ze de behandeling startte.

'PAH heeft niet alleen mijn levensonderhoud vernietigd, het heeft me ook in diepe depressie, diepe droefheid en de laagste diepten van zelfhaat gebracht', schrijft ze. 'Ondertussen ben ik een kluizenaar geworden.'

Het model zegt juridische stappen tegen het bedrijf te ondernemen. Vooral omdat ze graag weer 'met opgeheven hoofd' de deur uit wil, 'ondanks dat ik er niet meer als mezelf uitzie'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kelly Osbourne ontkent plastische chirurgie na vragende fans

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!