Karl Lagerfeld op de catwalk van zijn show voor lente/zomer 2019. Beeld © Getty Images

Eigendommen Karl Lagerfeld onder de hamer

03 december 2021 06:04

Zo'n duizend items uit de huizen van Karl Lagerfeld worden komende maanden geveild bij Sotheby's. De veiling vind in drie delen plaats. Vrijdag gaat het bieden van start in Monaco, op 14 en 15 december gaan er stukken onder de hamer in Parijs. In maart volgt nog een laatste ronde in Keulen.

Een woordvoerder van Sotheby's liet volgens de New York Post eerder weten weten dat het veilinghuis verwacht dat de prijzen van de koopwaar tussen de 10 en 400.000 euro zullen liggen. De goedkoopste artikelen zouden dan de eetbakjes zijn van Lagerfelds kat Choupette, de duurste veilingstukken de drie Rolls-Royces die zijn nabestaanden van de hand doen. Tijdens de veilingen kunnen geïnteresseerden ook onder meer een kroonluchter, verschillende schilderijen, beeldhouwwerken van onder anderen Jeff Koons en een vleugel uit de huizen van de ontwerper in Frankrijk en Monaco kopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opvolger van Karl Lagerfeld bij Fendi bekend

Karl Lagerfeld overleed in 2019 op 85-jarige leeftijd. Al sinds die tijd gaan er geruchten dat hij het grootste deel van zijn fortuin heeft nagelaten aan Choupette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karl Lagerfeld op 85-jarige leeftijd overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!