Kanye West Beeld © ANP

Adidas kijkt kritisch naar samenwerking met Kanye West

6 oktober 2022 21:40

Adidas onderzoekt of het door wil gaan met de samenwerking met rapper Kanye West (45). Het Duitse sportkledingmerk en de artiest werken sinds 2015 samen aan de Yeezy-schoenenlijn, maar de rapper laat zich onlangs negatief uit over die krachtenbundeling.

"We erkennen ook dat alle succesvolle samenwerkingen hun basis vinden in wederzijds respect en gedeelde waarden"

"Na herhaaldelijke pogingen om de situatie privé op te lossen, hebben we de beslissing genomen de samenwerking te heroverwegen. We blijven het product gedurende die periode gezamenlijk managen", verklaart Adidas.

Kanye, die zichzelf tegenwoordig Ye noemt, beklaagt zich onder meer over de lancering van Yeezy Day door Adidas. Die feestdag ter ere van de samenwerking tussen de rapper en Adidas komt er zonder overleg met West, zo beweert hij onlangs. Volgens zakenzender CNBC zegt hij ook dat het sportkledingconcern bepaalde ideeën van hem kopieert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West steekt de draak met ex-schoonmoeder Kris Jenner

Adidas zegt dat de samenwerking met Kanye en zijn merk Yeezy een van de succesvolste in de sportkledingbranche ooit is. "Maar we erkennen ook dat alle succesvolle samenwerkingen hun basis vinden in wederzijds respect en gedeelde waarden."

Vorige maand brak West met modewinkelketen Gap, waarmee de artiest sinds 2020 samenwerkte. Advocaten van de artiest zeiden dat het kledingconcern te weinig door West ontworpen kleding in het assortiment had opgenomen, wat zou indruisen tegen gemaakte afspraken.

Kim Kardashian: 'Kanye en ik zullen altijd familie blijven'

04:21
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West breekt met modewinkelketen Gap

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!