
3 verrassende pizzabodems van Leonie ter Veld
16 april 2018 19:58Van cookiedough tot groente. Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met pizzabodems. Foodblogger Leonie ter Veld, bekend van Gewoon Wat Een Studentje 's Avonds Eet, en RTL Boulevard-fooddeskundige Miljuschka praten je bij over de laatste trends. En omdat je daar natuurlijk trek van krijgt, heeft Leonie ook nog drie heerlijke pizzabodemrecepten voor je.
Zonder schuldgevoel genieten van pizza doe je zo
Nog meer lekkers
De vijf lekkerste Poké Bowl-recepten
Op zoek naar nog meer heerlijke inspiratie voor een andere pizzabodem? Leonie heeft drie bijzondere pizza(bodem) recepten voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen!
Bodem van oud brood
Zin om vegetarisch te doen? Ga dan voor pizzabroodjes met feta, gorgonzola, strooikaas, broccoli en tomaat. "Ik bedacht me dat ik nog wat oud brood had en joh, dat kun je ook best als pizzabodem gebruiken, toch?", oftewel Leonie.
Wat heb je nodig?
- 3 eetlepels pastasaus
- 10 kleine broccoliroosjes
- Handje strooikaas
- 50gr gorgonzola
- Beetje feta
- 1/2 tomaat
- 3 sneetjes brood
Je kookt de broccoliroosjes voor 3 minuutjes. Ondertussen smeer je de pastasaus op de plakken brood. Daarover doe je strooikaas en gorgonzola. Dan giet je de broccoliroosjes af en doe je ze op de broodjes samen met wat sneetjes tomaat (niet het natte binnenste gebruiken!). Je topt af met feta. De pizzabroodjes gaan 15 tot 20 minuutjes op 180C in de oven.
Heb je nou geen tijd om dit allemaal te maken, maar wel zin in een lekkere bodem? Probeer dan eens de nieuwe pizza met bloemkoolbodem van Dr. Oetker.


Eens of oneens?
Drake: 'Ananas op pizza is ok'
Bodem van Tortizza's
Een grote favoriet van Leonie is een bodem van Tortizza's.
Wat heb je nodig?
- 2 wraps
- 2x de bolle kant van een eetlepel crème fraiche
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 1 bol buffelmozzarella
- Peper, zout en olijfolie
- Beetje verse peterselie
Smeer de wraps in met crème fraîche. Snijd de avocado, tomaat en mozzarella in plakken en verdeel over de wraps. Giet er een klein beetje olijfolie over en wat peper en zout en zet de wraps vervolgens 15 minuten op 180C in de oven. Ze zijn klaar zodra de mozzarella een beetje bruin begint te kleuren. Dit kan langer duren dan 15 minuten, afhankelijk van je oven.
Kost een bodem van Tortizza's iets teveel tijd? Ga dan voor de pizza met spinaziebodem van Dr. Oetker.


Lees ook
Miljuschka: 'Foodfestivals zijn het nieuwe uitgaan'
Bodem van Turks brood
"Awesome van deze bodem is dat je hiermee een lekkere dikke bodem maakt", aldus pizza-fan Leonie.
Wat heb je nodig?
- 1/2 Turks brood
- 1/2 potje pastasaus
- Wat gorgonzola
- 1/2 eetrijpe mango
- 1 eetlepel pistachenootjes
- Handje veldsla
- 1/2 bol mozzarella
Snijd het Turkse brood doormidden; maar dan door de breedte. Zodat je twee ronde pizzabodems krijgt. Smeer een van de twee bodems in met lekker veel pastasaus. Verdeel dan de ingrediënten erover. Het maakt niet echt uit hoe, als je maar eindigt met kaas en de veldsla nog even achterwege laat. Zet de pizza vervolgens 15 minuten op 200C in de oven (of korter op een hogere stand) en haal ‘m er pas uit als de kaas gesmolten is. Verdeel er dan wat veldsla over en klaar ben je!
Gaat Turks brood je even te ver en zoek je iets gezonders? Probeer dan eens de pizza met bietenbodem van Dr. Oetker.

In samenwerking met Dr. Oetker