Van onze partner PLUS

Stressvrij door het kerstdiner? Waag je aan proefkoken

26 november 2019 12:59

Tijdens de feestdagen eens een keertje niet uren in de keuken staan, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat gember in een garnalencocktail tóch niet zo'n succes is..? Voorkom dit jaar stress en ga alvast 'proefkoken', dé foodtrend van het moment!

Beter te vroeg dan te laat is een veelgebruikt spreekwoord en gaat ook zeker op als het gaat om koken tijdens kerst. 32% van de Nederlanders schiet namelijk spontaan in de stress door alleen al te denken aan het beruchte kerstdiner en bijpassende boodschappen. Hoe je voorkomt dat je maaltijd niet in de soep valt is simpel: ga alvast lekker 'proefkoken'! 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kun jij koninklijk lekker koken? Dan is deze baan iets voor jou

Proefkoken is een opkomende trend die steeds meer mensen uitproberen. En groot gelijk hebben ze! Door al eerder je gerechten te testen kom je goed beslagen ten ijs en sta jij eind december voor de verandering eens ontspannen in de keuken. En misschien nog wel het belangrijkste van allemaal: zo kun samen met je gezelschap genieten van je kerstdiner.

Zie het proefkoken als een soort generale repetitie, zodat jij straks de show kan stelen. Je wilt namelijk niet dat je na uren van voorbereiden een ingestorte soufflé moet serveren aan je gasten!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo behoudt koningin Máxima haar schitterende figuur

Een aantal foodbloggers is al helemaal in de kerstsferen en heeft in samenwerking met PLUS alvast een de smakelijke recepten voor een heerlijke kerstdiner op een rijtje gezet. Dus het enige waar jij nog aan hoeft te denken, zijn de boodschappen. 

Meer tips voor een geslaagde kerst vind je hier.

View this post on Instagram

OPROEP: GA SAMEN MET MIJ PROEFKOKEN VOOR KERST! Heb jij ook altijd zo’n stress voor het kerstdiner? Daar heb ik samen met PLUS dit jaar dé oplossing voor: proefkoken! Door eerder al je gerechten proef te koken kom je goed beslagen ten ijs, sta je ontspannen in de keuken en (misschien nog wel het belangrijkste van allemaal) heb jij ook een gezellig kerstdiner. Wil jij ook mee proefkoken? Meld je dan snel aan als mijn fan via onderstaande link. Als je geselecteerd wordt krijg je een PLUS waardebon, boodschappenlijstje en recept thuisgestuurd. Hiermee kun je in jouw PLUS supermarkt boodschappen doen voor het proefkook kerstmenu. Tijdens de speciale kerstuitzending van Koffietijd, die op 14 december wordt uitgezonden, kook je live mee met de Koffietijd chefs en mijzelf, want ik kook ook gezellig mee in de studio 😄. Meer lezen over proefkoken en jezelf aanmelden doe je op de homepage of via de link in mijn bio: https://www.francescakookt.nl/oproep-ga-samen-met-mij-proefkoken-voor-kerst/ In het artikel geef ik je gelijk een heerlijk kerstrecept met eendenborst, gekaramelliseerde witlof en sinaasappeljus. Een gerecht waar bij mij in het verleden ook weleens iets mislukt is, vooral omdat ik toen nog geen ervaring had met het bakken van eendenborst. Maar als je het dan eenmaal weet, is het tijdens het kerstdiner een eitje. Ben benieuwd met wie van jullie ik allemaal ga koken de 14e! #francescakookt #proefkoken #plusproefkoken #samenwerking @plussupermarkt 📷 @wendyvanbree & @deedy_licious

A post shared by Francesca kookt én leeft ✨ (@francescakookt) on

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!