Van onze partner PLUS

Stressvrij door het kerstdiner? Waag je aan proefkoken

26 november 2019 12:59

Tijdens de feestdagen eens een keertje niet uren in de keuken staan, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat gember in een garnalencocktail tóch niet zo'n succes is..? Voorkom dit jaar stress en ga alvast 'proefkoken', dé foodtrend van het moment!

Beter te vroeg dan te laat is een veelgebruikt spreekwoord en gaat ook zeker op als het gaat om koken tijdens kerst. 32% van de Nederlanders schiet namelijk spontaan in de stress door alleen al te denken aan het beruchte kerstdiner en bijpassende boodschappen. Hoe je voorkomt dat je maaltijd niet in de soep valt is simpel: ga alvast lekker 'proefkoken'! 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Kun jij koninklijk lekker koken? Dan is deze baan iets voor jou

Proefkoken is een opkomende trend die steeds meer mensen uitproberen. En groot gelijk hebben ze! Door al eerder je gerechten te testen kom je goed beslagen ten ijs en sta jij eind december voor de verandering eens ontspannen in de keuken. En misschien nog wel het belangrijkste van allemaal: zo kun samen met je gezelschap genieten van je kerstdiner.

Zie het proefkoken als een soort generale repetitie, zodat jij straks de show kan stelen. Je wilt namelijk niet dat je na uren van voorbereiden een ingestorte soufflé moet serveren aan je gasten!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo behoudt koningin Máxima haar schitterende figuur

Een aantal foodbloggers is al helemaal in de kerstsferen en heeft in samenwerking met PLUS alvast een de smakelijke recepten voor een heerlijke kerstdiner op een rijtje gezet. Dus het enige waar jij nog aan hoeft te denken, zijn de boodschappen. 

Meer tips voor een geslaagde kerst vind je hier.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!