Foodtrends om je vingers bij af te likken

02 januari 2020 14:48

Waren we eindelijk gewend aan die gekke Quinoa-ballen en dingen als ‘bietenspread’ en ‘spinaziesap’, moeten we in 2020 ineens aan de Veganvis. En van de bleekselderij- sap van Sylvie schijn je ook helemaal op te knappen. Heel gezond, en vooral heeeeeeel hip.

"Verwesterd Japans"

Volgens de foodtrendlijst van Het Parool nemen we in 2020 ook afscheid van onze traditionele borrelplank. De blokjes kaas en schijfjes worst kunnen worden ingeruild voor Seacuterie, een trend die heel waarschijnlijk definitief overwaait vanuit Australië. Een aperitief met een plank vol sashimi van octopus, krabbenpoten en kreeftenworst. Smullen!

Volgens RTL Boulevard-deskundige Miljuschka Witzenhausen moeten in het nieuwe jaar ons vooral laten inspireren door de Japanse keuken. Sushi is inmiddels onmisbaar op ons menu, maar dit is vooral “Verwesterd Japans”, aldus Miljuschka. In 2020 gaan we een stapje verder dan de rauwe vis. En ook Peru is helemaal hip, in Amsterdam dan, de doorbraak in de rest van het land laat nog een op zich wachten.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Het drankje kombucha is hipper dan hip

En dat Sylvie als beautyqueen al jaren aan de selderijsap zit is logisch, maar ook het klootjesvolk is volgens de trendsetters klaar voor het gezonde drankje. Niet te drinken, zegt zelfs Syl, maar wel goed voor je huid en zeer hydraterend.

Kortom, 2020 wordt weer een jaar vol met overheerlijke en bijzondere foodtrends.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!