Beeld © miljuschka.nl

Met dit recept van Miljuschka maak je de lekkerste Paascheesecake

12 april 2020 13:49

Deze Pasen zelf aan de slag in de keuken? Met een beetje hulp van Miljuschka en RTL Boulevard maak jij de lekkerste Paascheesecake ooit!

Het recept voor de Paascheesecake

Voor de cheesecake

  • 300 gr oreo koekjes met chocola
  • 75 gr gezouten boter, gesmolten
  • 300 gr mango, gepureerd
  • 100 gr witte chocola
  • 600 gr roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr suiker
  • 2 citroenen, rasp en sap
  • 6 blaadjes gelatine, geweekt
  • Springvorm 22 cm

Voor de chocolade topping

  • 100 gr chocola, in stukjes
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl zonnebloemolie
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka: 'Zo begin je je eigen moestuin'

Het recept voor de cheesecake

  • Begin met het smelten van de boter. Doe de oreo koekjes in de keukenmachine en draai dit tot een fijn kruim.
  • Giet de gesmolten boter erover en roer dit goed door. Bekleed een springvorm met bakpapier en stort hierin de koekkruimels. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel en zet in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
  • Pureer de mango en smelt de witte chocola. Doe de roomkaas met de mango en de witte chocola in een kom samen en roer dit goed door om het glad te maken.
  • In een andere kom klop je de slagroom met de suiker tot stijve pieken en dit vouw je door het roomkaasmengsel tot het goed gemengd is.
  • Laat de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten weken in koud water.
  • Doe het citroensap in een kleine steelpan en verwarm dit. Breng het niet aan de kook! Net tegen de kook aan is prima.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit in het warme citroensap. De gelatine zal nu oplossen. Doe dit vervolgens bij de vulling en roer het goed door.
  • Voeg ook de rasp van de citroenen eraan toe en stort het geheel uit in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant glad en zet minimaal 4 uur of liever een hele nacht in de koeling.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka vindt thuisquarantaine met haar Philip heerlijk

Het recept voor de chocolade topping

  • Doe de chocola in stukjes in een ijzeren kom. Hier voeg je de slagroom en de olie aan toe en het geheel laat je au bain marie rustig smelten tot het vloeibaar is en glad.
  • Nu laat je het iets afkoelen en daarna verdeel je het mooi over je cheesecake.
  • Beleg de cheesecake vervolgens met de lekkerste paaseitjes, oreo koekjes en andere versiersels!

Meer overheerlijke recepten vind je op de website van Miljuschka.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!