Beeld © ANP

Wauw! Het Witte Huis is klaar voor kerst

27 november 2018 10:53

Het Witte Huis is zoals elk jaar weer schitterend versierd voor de aankomende kerstperiode. Het thema van dit jaar is 'American Treasures', een link naar de rijke geschiedenis van het land. Het geheel is door first lady Melania Trump zelf ontworpen en ze zou er zelfs sinds augustus al mee bezig zijn.

"Dit is een vreugdevolle tijd van het jaar"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10 outfits waarbij Melania Trump niet op het prijskaartje keek

In de verschillende ruimtes van het Witte Huis staan meerdere kerstbomen opgesteld. In de foyer staan bijvoorbeeld 29 rode bomen met in totaal 14.000 (!) rode ornamenten erin. 

In een andere ruimte staat een gigantische kerstboom van 5,4 meter hoog met daarin meer dan 150 (!) meter aan blauw lint waarop alle staten staan geschreven. 

Over het versieren van het Witte Huis zegt Melania: "Dit is een vreugdevolle tijd van het jaar waarin we het Witte Huis versieren voor het kerstseizoen (...) Ons thema eert het hart en de geest van het Amerikaanse volk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trump bezoekt eindelijk rampgebied Californië

Op onder andere Twitter is er toch wat kritiek te vinden op de versiering. Vooral de rode kerstbomen doen veel mensen denken aan een scène uit de horrorfilm The Shining of de kostuums van de populaire serie The Handsmaid’s Tale. Ach ja. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Witte Huis weigert CNN-verslaggever toegang na kritische vraag

Het is de tweede kerst die de familie Trump zal vieren in het Witte Huis. Traditiegetrouw wordt elk jaar het Witte Huis opengesteld gedurende de kerstperiode. Er worden dit jaar meer dan 30.000 bezoekers verwacht. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!