Lucinda Riley Beeld © ANP

Zeven Zussen-auteur Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd overleden

11 juni 2021 17:00

De Ierse schrijver Lucinda Riley, bekend van 'De Zeven Zussen'-reeks, is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, vrijdag bekendgemaakt. Zij had al een paar jaar kanker.

"We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed"

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten. "We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lezen, lezen, lezen: De Zeven Zussen opnieuw bestgelezen boek

Lucinda werd vooral bekend dankzij haar veelgelezen reeks De Zeven Zussen. De reeks handelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomen in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Het zevende deel, De Zevende Zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan schenkt 2000 kinderboeken aan bibliotheken en scholen

De in Ierland geboren Lucinda schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt sindsdien in 34 landen uitgegeven en er werden al meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is de schrijfster onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen van haar boeken verkocht.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als 'een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Freek Vonk brengt dierenboek uit voor '18+'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!