Didian Mentel Beeld © Instagram Didian Mentel

Paralympisch kampioen-Bibian Mental denkt aan stoppen

18 juli 2018 14:01

Maar liefst drie keer heeft Bibian Mental goud weten te halen op de Paralympische Spelen. Toch lijkt er binnenkort een einde te komen aan de sportcarrière van Bibian. "Misschien wil ik wel meer gaan genieten van mijn zoon Julian en andere dingen gaan doen", vertelt de snowboardster deze week in Weekend.

"Ik ben nu hard aan het nadenken over wat ik de komende jaren wil doen"

Al zeventien jaar vecht Bibian Mental tegen een zeldzame vorm van botkanker. Door toedoen van de kanker heeft de sportvrouw haar been moeten laten amputeren. Toch is de slopende ziekte inmiddels al acht keer tegengekomen. De 45-jarige Bibian heeft echter nooit overwogen om te stoppen. Tot nu.

"Ik ben nu hard aan het nadenken over wat ik de komende jaren wil doen. Ja, het zou zomaar kunnen dat ik stop met de wedstrijden. Ik zal nooit volledig stoppen met snowboarden. Ik zal daar altijd wel bij betrokken blijven, maar of ik de wedstrijdsport nog ga doen zullen we moeten zien."

Miniatuurvoorbeeld

Op naar de top

Zieke Bibian Mentel gaat voor goud op Olympische Spelen

Onlangs moest Bibian voor de tweede keer een zwarte operatie ondergaan aan haar nek. Bij de operatie werd een nekwervel volledig verwijderd. Een titanium constructie moet er nu voor zorgen dat haar nek weer sterk genoeg wordt. 

"Ik ben inmiddels zevenvoudig wereldkampioen en drievoudig Paralympisch kampioen en ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik had vier jaar geleden heel sterk het idee: ik wil mijn titel weer verdedigen over vier jaar, en dat heb ik nu minder. Ik zie nog zoveel andere leuke uitdagingen."

"Ik ga nu voor mijzelf beslissen wat ik het leukst vind om te doen; of dat nog zelf sporten is, of dat ik me liever meer ga inzetten om kinderen aan het sporten te krijgen. Het wordt een spannende periode."

Miniatuurvoorbeeld

Tranendal

Olympische heldin Bibian Mentel: Wel even traantje weggepinkt

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!