Beeld © ANP

'Amerikaanse autoriteiten willen DNA Cristiano Ronaldo vanwege verkrachtingszaak'

10 januari 2019 21:13

Amerikaanse autoriteiten hebben om DNA-materiaal van stervoetballer Cristiano Ronaldo gevraagd. Dat materiaal wordt gebruikt in het onderzoek naar de beschuldiging van verkrachting door de voetballer. Volgens The Wall Street Journal is het verzoek onlangs naar justitie in Italië gestuurd.

De Amerikaanse justitie wil het DNA van Cristiano Ronaldo vergelijken met materiaal dat op de jurk is aangetroffen van Kathryn Mayorga. Deze Amerikaanse vrouw deed in september vorig jaar bij de politie in Las Vegas opnieuw aangifte van verkrachting door de international.

Volgens haar heeft de voetballer haar in een hotel in 2009 tot seks met hem gedwongen. Ze zou destijds 375.000 dollar hebben gekregen om de zaak stil te houden. Een eerdere melding van het zedendelict in 2009 leidde niet tot vervolging van Ronaldo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cristiano Ronaldo ontkent nieuwe beschuldigingen mishandeling

Op basis van de nieuwe melding door Mayorga heeft de politie in Las Vegas de zaak heropend. Cristiano Ronaldo houdt vol dat de seks met wederzijdse instemming was. De financiële schikking tussen beide partijen kwam naar buiten via het Duitse magazine Der Spiegel, dat relevante documenten hierover had ingezien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!