Beeld © Getty Images

5x waarom de Formule 1 dit jaar razend spannend wordt

15 maart 2019 15:58

Het nieuwe Formule 1 seizoen staat voor de deur! Komende zondag gaan de coureurs van start in Australië en mogen ze zich weer voor het eerst laten zien in een race die ergens om gaat. F1 kenner Allard Kalff en ervaren coureur Tom Coronel leggen aan RTL Nieuws uit waarom dit een enorm spannend seizoen wordt.

"In tegenstelling tot voorgaande jaren is hij er nu echt klaar voor"

1. Max Verstappen rijdt in de beste en duurste auto van Red Bull ooit

Volgens Tom Coronel staat de nieuwe wagen van Max gegarandeerd voor succes. "Bepaalde onderdelen werden pas verwacht in de derde race, maar die zijn zondag al beschikbaar. Daaraan kun je zien dat ze meer toegewijd zijn dan ooit." 

Pierre Gasly (van Red Bull) leek in de tweede vrije training problemen te hebben met de motor, maar dat was snel opgelost. De autocoureur is onder de indruk van de motor die is gemaakt door Honda. "De motor moet betrouwbaar zijn, dat is prioriteit nummer één. Als die zonder problemen blijft, dan zijn Ferrari en Mercedes op snelheid te pakken dit seizoen." 

2.  Nieuwe regel bevordert inhalen

De voorvleugels zijn vereenvoudigd en dat is volgens Allard Kalff een positieve ontwikkeling. "Deze nieuwe regel is een stapje in de goede richting, je zou zo in principe beter kunnen inhalen. Dat zal nog steeds grotendeels op het lange stuk gebeuren, maar dit is een goed teken. Aan de voorvleugels moet nog wat meer worden gedaan. We kijken nog steeds reikhalzend uit naar de technische restricties die gaan komen in 2021, dan worden ze verder aangepast."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Glansrol voor Max Verstappen in Formula 1: Drive to Survive

3. Supertalenten in superauto’s

Er zijn bij de komende race een aantal nieuwe gezichten te zien. De top drie van de Formule 2 van afgelopen jaar is vanaf dit seizoen te bewonderen in de F1: Kampioen George Russell (Williams), nummer twee Lando Norris (McLaren) en Alexander Albon (Toro Rosso), die eindigde op de derde plaats, zijn allemaal gepromoveerd naar de hoogste klasse.

Ook zijn de heren het erover eens dat de nieuwe Ferrari-coureur Charles Leclerc iemand is om in de gaten te houden. "Hij rijdt natuurlijk wel al een seizoen mee, maar nu zit hij bij Ferrari in plaats van Sauber en heeft hij meer snelheid. Of hij consistent genoeg is, moeten we nog zien", zegt Kalff. Tom Coronel vindt dat je niet om de jonge Monegask heen kan. "Hij gaat opvallen, dat is er echt eentje om naar uit te kijken."

4. Max Verstappen is de status van ‘nieuwkomer’ ontgroeid

Volgens Max Verstappen zelf is zijn leeftijd geen excuus meer, en Tom Coronel is het met hem eens. "Hij gaat nu al vier seizoenen mee. Natuurlijk kan hij nog steeds worden gezien als talent, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren is hij er nu echt klaar voor." 

Ook is de ervaren coureur optimistisch over de kansen van Max. "Hij won vorig seizoen twee races, dat worden er dit jaar zeker meer. Ik zie de rust bij Max. Ik kan pas na drie races echt voorspellingen gaan doen, maar als ik zo alle ingrediënten proef, dan staat hij er heel goed voor."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Formule 1-fans opgelet! Deze serie staat vanaf nu op Netflix

5. Competitief middenveld 

Waar Allard Kalff het meest naar uitkijkt, is hoe dicht de teams in de middenmoot bij elkaar zitten. "Er is in de laatste seizoenen steeds minder verschil qua racetijd in het midden van het klassement. Dat maakt het zo mooi om naar te kijken. De races zijn competitiever geworden. Vroeger was het zo dat als je 3,5 seconden later finishte, je nog de top vijf haalde. Nu heeft team Williams dat en komen ze als laatste binnen. Dat geeft al aan hoe zeer het niveau is gestegen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!