Beeld © ANP

Sjinkie Knegt weet niet of hij ooit weer kan schaatsen

10 april 2019 17:44

Als het aan Sjinkie Knegt ligt staat hij komend seizoen aan de start van de Icederby, een nieuw schaatsconcept waar shorttrackers en langebaanschaatsers gemengd tegen elkaar strijden. Maar door zijn brandincident is het niet zeker of dat wel mogelijk is.

"Als ik te hard of lang train, lopen de bloedvaten in de nieuwe huid vol met bloed en vocht, dat doet pijn"

In januari moest de schaatser met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis, na een ongeluk bij zijn open haard. Na zeven weken in een revalidatiecentrum te hebben gelegen, mocht hij naar huis. "Ik voel me goed, mijn herstel gaat volgens plan, maar of ik überhaupt weer kan schaatsen weet ik op dit moment niet", zei de Fries op een persconferentie van Icederby.

Op de achtergrond is hij actief in het bestuur van het nieuwe evenement. Twee jaar geleden stond het evenement ook al gepland, maar toen kon het niet doorgaan vanwege financiële redenen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sjinkie Knegt: 'Ik wil gewoon weer schaatsen'

Alhoewel de shorttracker er alles aan doet om erbij te zijn, gaat het proces niet zo snel als hij wil. "Eerst 10 stappen vooruit en daarna meteen 11 achteruit. Dat schiet niet op. Als ik te hard of lang train, lopen de bloedvaten in de nieuwe huid vol met bloed en vocht, dat doet pijn." Hij fietst drie kwartier per dag indoor en doet aan lichte krachttraining. "Maar dat mag de naam krachttraining eigenlijk niet dragen."

Zijn wondherstel loopt volgens schema en hij kan pijnvrij leven. Maar wat heeft deze klap mentaal opgeleverd? "Ik sta er nuchter in. Van bij de pakken neer gaan zitten, word ik niet beter. Ik wil er het beste van maken en dat gaat me tot dusver best goed af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sjinkie Knegt is weer thuis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!