Donny van de Beek wil landstitel winnen voor Nouri

15 mei 2019 15:42

Ajax kan vanavond op bezoek bij De Graafschap landstitel nummer 34 pakken. Voor Donny van de Beek is dit kampioenschap extra bijzonder. Hij draagt het op aan zijn boezemvriend Nouri. "Ik denk toch elke keer weer: ’wat was het toch mooi geweest als Appie erbij zou zijn.’ Dat laat me niet los."

"Als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel"

Dat zegt de middenvelder in een interview met De Telegraaf. "Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen", zei Nouri voordat het noodlot toesloeg. "Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie.”

Donny ziet Nouri af en toe, maar zeker niet elke dag. "Als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet. Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee."

Nouri en Van de Beek samen op het trainingsveld in april 2017.
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shane Kluivert staat stil bij verjaardag Nouri

Donny denkt iedere dag aan zijn goede vriend. “Als de fans zingen is het prachtig, maar confronterend. En elke dag als ik op De Toekomst loop, dan mis ik hem. De praatjes die we in de kleedkamer maakten, de mooie momenten samen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Frenkie de Jong vindt alle aandacht beetje eng

Ook Frenkie de Jong staat vandaag stil bij de situatie rondom Nouri. Op zijn Instagram schrijft hij dat hij vandaag in de 34ste speelronde voor het laatst het shirt van Ajax draagt. Daarmee verwijst hij naar het rugnummer van Nouri. "Laten we het voor onze vriend doen", voegt hij eraan toe.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!