Beeld © Getty Images

Formule 1-legende Niki Lauda overleden

21 mei 2019 09:02

De Oostenrijkse drievoudig wereldkampioen Formule 1, Niki Lauda, is vannacht op zeventigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt in een e-mail. Zijn arts, Walter Klepetko bevestigde het bericht.

"Met diepe droefheid kondigen we aan dat onze geliefde Niki op maandag 20 mei 2019 in het bijzijn van zijn familie is ingeslapen", aldus de verklaring. "Zijn onvermoeibare ondernemingslust, zijn oprechtheid en zijn moed blijven een model en maatstaf voor ons allemaal."

Niki Lauda overleed in een privékliniek in Zwitserland waar hij dialysebehandelingen voor nierproblemen onderging. Vorig jaar revalideerde de Oostenrijkse oud-coureur nog van een dubbele longtransplantatie. In januari werd hij wederom in het ziekenhuis opgenomen vanwege griep.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

The word is out: Formule 1 in 2020 naar Zandvoort

De oud-coureur was in 1976 betrokken bij een ernstig ongeluk op de Nürburgring. Na een crash raakte zijn auto in de brand. Hij dreigde levend te verbranden, maar kon op het laatste moment gered worden. Ondanks ernstige brandwonden zat hij zes weken later weer achter het stuur voor een Formule 1 Grand Prix.

Niki Lauda werd drie keer wereldkampioen in de Formule 1, in 1975 en 1977 namens Ferrari, en in 1984 voor McLaren. In totaal won Lauda 25 F1-races, zijn eerste in 1974 in Spanje.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!