Beeld © Life After Football

Vriendin Matthijs de Ligt open over relatie

30 mei 2019 13:17

De negentienjarige AnneKee Molenaar is model en het liefje van Ajax’ Golden Boy Matthijs de Ligt. Om het einde van het voetbalseizoen te vieren, shinen de tortelduifjes in magazine Life After Football. Hierin deelt AnneKee de ins en outs van haar leven als voetbalvrouw.

“Ik had niet verwacht dat het zo’n gekkenhuis zou worden”

Ter ere van het einde van het voetbalseizoen staan AnneKee en haar vriend Matthijs de Ligt op de cover van het blad Life After Football. Ook doet de voetbalvrouw een boekje open over hun relatie. Zo vertelt ze dat ze Matthijs ontmoette toen ze allebei nog in een relatie zaten. “Pas toen onze relaties voorbij waren, stuurde Matthijs me een berichtje of ik wilde afspreken en sindsdien zijn we een stel.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Frenkie de Jong deelt alles over relatie

Tijdens de Golden Boy Award kwam het nieuws naar buiten dat de twee verliefd waren. En dat viel niet bij iedereen goed. “Voor die tijd waren we al samen, maar de foto die daar van ons samen gemaakt werd, heeft Matthijs toen op zijn Instagram gedeeld. De reacties waren wel heftig”, legt ze in het tijdschrift uit. “Omdat Matthijs zelf niet veel deelt via social media, dachten zijn volgers nog dat hij in zijn vorige relatie zat. Onze foto samen kwam voor hen dus vrij onverwachts; er stonden comments onder als ‘op het moment dat hij een prijs wint, ruilt hij z’n vriendin in’. Na twee weken hield het gelukkig op.”

Gelukkig kan AnneKee wel met de negatieve reacties omgaan. Ze vertelt het magazine: “Door mijn modellenwerk weet ik hoe het eraan toegaat op social media. Maar hoe meer volgers je hebt, hoe beter je moet nadenken over wat je deelt. Matthijs had me van tevoren wel gewaarschuwd over hoe mensen kunnen reageren, maar toch had ik verwacht dat het minder erg zou zijn. Als Matthijs een slechte wedstrijd speelt, kan hij meteen al negatieve respons verwachten.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendin Frenkie de Jong bleef stiekem tussen Ajax-spelers slapen

Dat Matthijs zo populair is, vindt AnneKee niet alleen maar leuk. “Het is wel even wennen. Om eerlijk te zijn had ik ook niet verwacht dat het zo’n gekkenhuis zou worden, maar misschien komt dat omdat ik geen voetbalfan ben”, biecht de beauty op. “We kunnen niet zomaar samen de deur meer uit en moeten we er goed over nadenken wáár we naartoe gaan omdat heel veel mensen met hem bijvoorbeeld op de foto willen. Daarom ben ik extra blij dat we nu ons eigen plekje hebben, zodat we lekker thuis kunnen zijn. We vinden het heerlijk om te koken en op de bank naar een serie te kijken.”

Het hele interview lees je in Life After Footbal issue 59.

Fatima vraagt Matthijs de Ligt naar zijn verhuisplannen

04:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!