Beeld © ANP

Lieke Martens slaat training over

02 juli 2019 17:22

Eén dag voor de halve finale van het WK tegen Zweden heeft Lieke Martens de groepstraining overgeslagen. De linksbuiten bleef aan de kant zitten, terwijl de andere 22 speelsters uit de selectie van bondscoach Sarina Wiegman het veld op gingen.

Lieke heeft al een tijdje last van een teen van haar linkervoet en volgt een aangepast trainingsprogramma. De Limburgse volgt hetzelfde aangepaste schema als vorige week tussen de duels met Japan (2-1) en Italië in (2-0). Met pijnstillers denkt de fitte Lieke ook tegen Zweden 'gewoon' te kunnen spelen. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Lieke Martens geniet van vrije dag met grote liefde

Mocht de 26-jarige toch niet kunnen starten in de halve finale van het WK, dan zal Lineth Beerensteyn haar vervangen. Lineth moet zich vooralsnog schikken in een rol als invalster. Ze was tijdens haar invalbeurten vaak beslissend. De 22-jarige bekende na de zege in de kwartfinale op Italië dat ze steeds meer moeite heeft om genoegen te nemen met haar beperkte rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieke Martens: 'Nederland moet trots zijn op vrouwenvoetbal'

Shanice van de Sanden krijgt tot nu rechts voorin steeds de voorkeur van de bondscoach, hoewel de aanvalster van Lyon worstelt met haar vorm. "Shanice is voor ons een belangrijke speler. Ze heeft een hele periode veel belangrijke assists gegeven en doelpunten gemaakt", aldus Sarina. "Op dit toernooi is haar rendement wat lager, maar dat komt ook doordat ze tegenover betere tegenstanders staat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!