Beeld © ANP

BN'ers trots op Oranje Leeuwinnen na verlies WK

07 juli 2019 19:31

Bekend Nederland heeft zondag intens meegeleefd met de Nederlandse voetbalsters in de WK-finale. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het Amerikaanse team een maatje te groot was voor de oranje 'Leeuwinnen'.

"Varschrikkelijk"

"Nederland staat wel totaal terecht in de finale. Moeilijker dan dit heeft USA het niet gehad. Gevochten als Leeuwinnen. Trots!", reageert cabaretier Jochem Myjer op Twitter. Ook Radio 538-dj Coen Swijnenberg kan leven met de 2-0 uitslag. "Amerika terecht gewonnen maar ze hadden er wel een tikkeltje gelukkige pingel voor nodig om zich los te maken van Nederland."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederland keek massaal naar Oranje Leeuwinnen

Acteur Diederik Ebbinge: "0 kansen. Pijnlijk", vond hij. En ook cabaretier Viggo Waas was wat zuur na afloop. "Vierde WK-finale die ik heb verloren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Festivals zetten Oranje Leeuwinnen op groot scherm

Andere BN'ers roemden vooral het optreden van oranje-doelman Sari van Veenendaal. "Trots op onze leeuwinnen! @SarivVeenendaal met name op jou!", schreef Patty Brard. En Frans Bauer: "Wat hebben de dames het fantastisch gedaan! In 1 woord geweldig! En we hebben de beste keepster van het toernooi! De gouden handschoen!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oranje Leeuwinnen optimistisch over strijd tegen Amerika

Weer een andere groep bekenden wond zich vooral op over de strafschop die werd gegeven. "Varschrikkelijk", vond Qmusic-dj Mattie Valk. Zijn Radio 2-collega Wouter van der Goes ging nog een stapje verder. "Schande!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit verdienen de Oranje Leeuwinnen tijdens WK

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!